Το ΟΠΑ μεταξύ των κορυφαίων πανεπιστημίων παγκοσμίως στα Οικονομικά και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων

σύμφωνα με πρόσφατη αξιολόγηση της U.S. News & World Report


Μεταξύ των κορυφαίων πανεπιστημίων του κόσμου κατατάσσει μία ακόμη διεθνής αξιολόγηση το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τα προγράμματα σπουδών του. Όπως ανακοινώθηκε τις προηγούμενες ημέρες, η U.S. News & World Report κατέταξε το ΟΠΑ στην 218η θέση παγκοσμίως στο πεδίο των Οικονομικών και της Διοίκησης Επιχειρήσεων (Best Global Universities for Economics and Business) για το 2021.

Για την εν λόγω κατάταξη λαμβάνονται στοιχεία από τη βάση δεδομένων Web of Science, όπως η ερευνητική φήμη του Πανεπιστημίου στα επιστημονικά πεδία που αυτό θεραπεύει, ο αριθμός δημοσιεύσεων, ο αριθμός και η απήχηση αναφορών (citations), ο αριθμός και το ποσοστό δημοσιεύσεων που βρίσκονται στο top 1% με τις περισσότερες αναφορές, ο αριθμός και το ποσοστό δημοσιεύσεων που βρίσκονται στο top 10% με τις περισσότερες αναφορές, καθώς και το ποσοστό δημοσιεύσεων από διεθνείς συνεργασίες σε σύγκριση με πανεπιστήμια παγκοσμίως.

Πρόκειται για μια κατάταξη-αναφορά σε αντίστοιχες αξιολογήσεις, καθώς ερευνά και παρουσιάζει την «καρδιά» της παρουσίας ενός Ιδρύματος διεθνώς, δηλαδή την επιστημονική παρουσία των μελών του, την προσφορά τους τελικά στην επιστήμη και στον παγκόσμιο ακαδημαϊκό χάρτη και την εκτίμηση των συναδέλφων τους όπως αυτή αποτυπώνεται από τις ετεροαναφορές στο έργο τους.

Τα αντίστοιχα Τμήματα του ΟΠΑ που ξεχώρισαν στη συγκεκριμένη κατάταξη είναι από τα αρχαιότερα Τμήματα στη χώρα στο πεδίο τους, έχοντας εκπαιδεύσει πλήθος νέων που ανέλαβαν στη συνέχεια θέσεις-κλειδιά στη διοίκηση του κράτους, αλλά και πολιτικά στελέχη, που υπηρέτησαν κατά καιρούς σε θέσεις υπουργών ή υφυπουργών. Η αναγνωρισιμότητά τους είναι υψηλή στην αγορά εργασίας της χώρας, ενώ οι απόφοιτοί τους γίνονται δεκτοί για συνέχιση των σπουδών τους σε διεθνώς αναγνωρισμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Περισσότερες πληροφορίες:
www.usnews.com/education/best-global-universities/economics-business