Μία ιστορία 95 χρόνων

Αττική Μελισσοκομική Εταιρεία, Αλέξανδρος Πίττας ΑΕΒΕ


Η Αττική Μελισσοκομική Εταιρεία-Αλέξανδρος Πίττας ΑΕΒΕ, ιδρύθηκε το 1928 από τους αδελφούς Αλέξανδρο και Παναγιώτη Πίττα και είναι η μεγαλύτερη Ελληνική επιχείρηση στον κλάδο της.

Είναι η πρώτη που καθιέρωσε τη συσκευασία μελιού και επώνυμη προώθησή του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα με διάφορες πρωτοποριακές για την εποχή της ενέργειες, έκανε το Ελληνικό μέλι προσιτό στο ευρύτερο κοινό και το προβάλλει συνεχώς διεθνώς, φέρνοντας το αγνό και φυσικό από την κυψέλη στο σπίτι.

Η εξέλιξή της στα τόσα χρόνια λειτουργίας της οφείλεται στην άριστη ποιότητα των προϊόντων της:

  • Το μέλι «ΑΤΤΙΚΗ» (από θυμάρι και άλλες ανθοφορίες)
  • Το μέλι «ΦΙΝΟ» (μέλι δάσους)
  • Το μέλι «Θυμάρι Νήσων»
  • Τα προϊόντα της μέλισσας: βασιλικό πολτό «ΑΤΤΙΚΗ», γύρη «ΑΤΤΙΚΗ»
  • Τον παραδοσιακό χαλβά «ΑΤΤΙΚΗ», μόνο με μέλι, χωρίς ζάχαρη, σε τρεις γεύσεις (βανίλια, κακάο, αμύγδαλο)
  • Την μαρμελάδα «ΑΤΤΙΚΗ» σε διάφορες γεύσεις
  • Το υποβρύχιο σε δύο γεύσεις, βανίλια και μαστίχα
  • Ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε μία νέα σειρά με την ονομασία ΕΚΛΕΚΤΗ ΦΥΣΗ σε τρεις μοναδικές γεύσεις, Δρυς, Έλατο και Πεύκο & Εσπεριδοειδή.

Η Αττική Μελισσοκομική Εταιρεία, διαθέτει πλήρες δίκτυο διανομής στην Ελλάδα και κάνει εξαγωγές σε όλο τον κόσμο. Είναι προμηθευτής μεγάλων βιομηχανιών τροφίμων που παράγουν προϊόντα με μέλι, και πολλών ξενοδοχειακών συγκροτημάτων.

Εξάγει σε πολλές χώρες, όπως χώρες της ΕΕ, Μέση Ανατολή, ΗΠΑ, Καναδά, Ιαπωνία, Ν.Κορέα κ.λ.π. ενώ η ζήτηση που υπάρχει είναι συνεχής και αυξητική. Οι εξαγωγές είναι επώνυμες και τα μέλια της εταιρείας είναι τοποθετημένα στα καλύτερα καταστήματα στον κόσμο, π.χ. ZABAR’S Nέας Υόρκης, Dean & Deluca Nέας Υόρκης και Μπαγκόγκ Ταυλάνδης και αρκετά άλλα.

Η εταιρεία γνωρίζει καλά ότι το Ελληνικό μέλι μπορεί να κυριαρχήσει σε μία διευρυμένη παγκοσμίως αγορά, εξαιτίας αυτής της μοναδικότητάς του. Για το λόγο αυτό και η δραστηριότητα της εταιρείας είναι πολύμορφη και πολυεπίπεδη σε μια σειρά τομείς, με μοναδικό σκοπό την υψηλή ποιότητα, την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, την προστασία του καταναλωτή και τη διάδοση του Ελληνικού μελιού σε όλο τον κόσμο.

Ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό επιλέγει τις καλύτερες ποιότητες μελιού από όλη την Ελλάδα, οι οποίες ελέγχονται στο σύγχρονο εργαστήριό της σε όλα τα στάδια συσκευασίας του μελιού και μέσα σε πρακτικές συσκευασίες με ευθύνη, συνέπεια και ασφάλεια, το μέλι αγνό και φυσικό, όπως στην κυψέλη, φτάνει παντού.

 

Ταυτόχρονα, προκειμένου να διασφαλιστεί η μοναδική ποιότητα του Ελληνικού μελιού, η εταιρεία επιδίδεται σε μία σειρά δραστηριότητες για την παροχή γνώσης στους μελισσοκόμους. Γεωπόνοι με μεγάλη εμπειρία στην μελισσοκομία, που ανήκουν στο Τμήμα Αγορών και Ανάπτυξης Μελισσοκομίας της εταιρείας,  επισκέπτονται σε τακτά χρονικά διαστήματα τους μεγαλύτερους μελισσοκόμους και συνεταιρισμούς ανά την Ελλάδα, παρέχοντάς τους συμβουλευτικές υπηρεσίες για τη βελτιστοποίηση της παραγωγής τους και παράλληλα τους προτείνει τα καλύτερα εφόδια και μελισσοκομικά εργαλεία για εξασφάλιση παραγωγής άριστης ποιότητας μελιού, το οποίο αγοράζει η Αττική Μελισσοκομική Εταιρεία.

 Έχει πολυετή συνεργασία με κρατικούς και ερευνητικούς φορείς και είναι μέλος της FEEDM (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συσκευαστών και Διανομέων Μελιού). Eίναι από τις πρώτες εταιρείες που πιστοποιήθηκαν με ISO.

Παράλληλα έχει έντονη κοινωνική δράση, με χορηγίες σε ιδρύματα, συλλόγους, κοινωνικά παντοπωλεία, σχολεία και παιδικούς σταθμούς.  Μαθητές επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις της εταιρείας προκειμένου να ενημερωθούν για το μέλι και την αξία της μέλισσας, ενώ στηρίζει  μαθητές/φοιτητές με πληροφορίες για την μέλισσα, το ελληνικό μέλι, την μελισσοκομία γενικότερα και την σωστή διατροφή στα πλαίσια των εργασιών τους.

Η εταιρεία έχει τιμηθεί με πάρα πολλά βραβεία, με το πρώτο να χρονολογείται από το 1932 ενώ πρόσφατα της απονεμήθηκε, για πολλοστή  φορά, το Βραβείο Ανώτερης Γεύσης 3 αστέρων του Διεθνούς Ινστιτούτου Γεύσης iTQi.

Με περισσότερα από 50 βραβεία, υψηλή ποιότητα και μοναδική γεύση, τα προϊόντα της ΑΤΤΙΚΗ-ΠΙΤΤΑΣ διακρίνονται παγκοσμίως, τοποθετώντας την στην ηγετική θέση στην αγορά του μελιού.

 

Επιστροφή στο ΤΕΥΧΟΣ 46ο – ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2023