Λάβετε θέσεις...

Με σύνθημα «Όλοι μαζί για το Πεδίον του Άρεως» θα διεξαχθεί για 3η χρονιά ο αγώνας δρόμου ΟΠΑ Run την Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2021, μέσα στο ιστορικό πάρκο της Αθήνας. Συνδιοργανώτρια του αγώνα, μαζί με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, είναι η Περιφέρεια Αττικής, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου.

Ο αγώνας δρόμου αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας που ξεκίνησε το 2018, με στόχο αφενός να αναδειχθεί το Πεδίον του Άρεως σε χώρο φιλικό για κάθε πολίτη και κάτοικο της περιοχής και αφετέρου να προωθηθεί ένας υγιεινός τρόπος ζωής. Φέτος το ΟΠΑ Run εστιάζει και στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς δίνεται ιδιαίτερη βάση στο οικολογικό αποτύπωμα του αγώνα.

Ο αγώνας είναι ανοιχτός σε όλους, προσωπικό, φοιτητές και αποφοίτους του ΟΠΑ, αλλά και οποιονδήποτε φίλο του αθλητισμού και της πόλης.

Το ΟΠΑ Run εντάσσεται στη στρατηγική Κοινωνικής Προσφοράς του Ιδρύματος ως δράση του Προγράμματος Εθελοντισμού του ΟΠΑ (AUEB Volunteers). Η οργανωτική ομάδα απαρτίζεται κατά κύριο λόγο από εθελόντριες φοιτήτριες και εθελοντές φοιτητές του Πανεπιστημίου. Οι εθελοντές αποτελούν θεμέλιο επιτυχίας της διοργάνωσης, με δεκάδες μέλη της κοινότητας του ΟΠΑ να έχουν συνεισφέρει στους δύο προηγούμενους αγώνες. Ο αριθμός τους, μάλιστα, ξεπέρασε τους 1.300 και 1.600 συμμετέχοντες, αντίστοιχα, το 2018 και το 2019.

Με μεγάλη χαρά και πολύ ενθουσιασμό το Ίδρυμα προσκαλεί όλες και όλους στον αγώνα δρόμου των 5 χιλιομέτρων μέσα στο Πεδίον του Άρεως την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, με κύριο αίτημα: να τρέξουμε και να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η συμμετοχή στον αγώνα δρόμου των 5 χιλιομέτρων μπορεί να καταγραφεί με ένα κλικ στην ιστοσελίδα: www.ticketservices.gr/event/opa-run-2021. Το κόστος συμμετοχής είναι 3 ευρώ.

Λαμβάνοντας υπόψη τους υγειονομικούς κανόνες και προκειμένου να τηρηθούν απόλυτα τα πρωτόκολλα διασφάλισης της δημόσιας υγείας, φέτος δεν θα διεξαχθεί ο περίπατος των 2 χιλιομέτρων. Παρακαλούνται θερμά οι ενδιαφερόμενοι να διαβάσουν αναλυτικά τους όρους συμμετοχής και το υγειονομικό πρωτόκολλο διεξαγωγής του αγώνα, που μπορούν να βρουν στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, μαζί με περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ώρα έναρξης του αγώνα, τον χώρο εκκίνησης και άλλες λεπτομέρειες:

 

www.aueb.gr/special-events/opa-run.