«Κάθε Αλληλεπίδραση Μετράει» για την Teleperformance Greece

Ο ηγέτης στην παροχή υπηρεσιών Customer Experience Management στηρίζει έμπρακτα τις αξίες της συμπερίληψης και της ομαδικότητας


Με περισσότερα από 30 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, η Teleperformance Greece είναι ο ηγέτης στην παροχή υπηρεσιών Customer Experience Management σε πελάτες από όλο τον κόσμο. Από το 1989, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πολυκαναλικά κέντρα εξυπηρέτησης πελατών στην Ευρώπη με 9 multilingual hubs σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Χανιά, και περισσότερους από 12.000 εργαζομένους στην Ελλάδα 109 εθνικοτήτων που εξυπηρετούν πελάτες από 140 αγορές σε 42 γλώσσες.

Στην Teleperformance Greece κάθε αλληλεπίδραση μετράει και είναι μοναδική. Αυτή η φιλοσοφία αντικατοπτρίζεται και στη δέσμευσή της απέναντι στο ανθρώπινο δυναμικό της.
 

Συνεχής εκπαίδευση

Ως ανθρωποκεντρικός οργανισμός, η Teleperformance Greece εκτιμά τους υπαλλήλους της και είναι αφοσιωμένη στο να βοηθά κάθε έναν από αυτούς να ανακαλύψει και να αξιοποιήσει τις δυνατότητές του, καθώς και να εξελιχθεί ακολουθώντας το δικό του Career Path, μέσα από συνεχή εκπαίδευση και κατάρτιση.

Μια από τις προτεραιότητες της Teleperformance Greece, είναι η παροχή ίσων ευκαιριών εργασίας. Για αυτό σε συνεργασία με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και δημόσιους φορείς, ενθαρρύνει άτομα από ευάλωτες ομάδες- όπως άτομα με αναπηρία, με σοβαρά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, πρόσφυγες κ.α.- να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας μέσω του προγράμματος Impact Sourcing. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι να τους παρέχει ουσιαστική απασχόληση, αλλά και να τους δώσει τη δυνατότητα να δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες ζωής τόσο για τους ίδιους, όσο και για τις οικογένειές τους. Περίπου το 13% του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας αναγνωρίζει τον εαυτό του ως Impact Worker.

 

Σχέσεις εμπιστοσύνης

Στην Teleperformance Greece, η διαφορετικότητα αγκαλιάζεται. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει βραβευτεί αρκετές φορές ως “Best Workplace”, κάτι που αποδεικνύει, μεταξύ άλλων, ότι καθ’ όλη τη διάρκεια δραστηριοποίησής της η εταιρεία στηρίζει έμπρακτα τις αξίες της συμπερίληψης και της ομαδικότητας. Δημιουργεί σχέσεις εμπιστοσύνης, ενώ δεν κατηγοριοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό της με βάση το “φύλο”, την “εθνικότητα” ή το “χρώμα”. Γύρω από αυτήν τη φιλοσοφία, η εταιρεία οργανώνει και υλοποιεί ποικίλες πρωτοβουλίες που στοχεύουν στο μεγαλύτερο δυνατό θετικό κοινωνικό και περιβαλλοντολογικό αντίκτυπο στις τοπικές κοινωνίες.

Στις πρωτοβουλίες αυτές περιλαμβάνεται η συνεργασία με την Κοινωνική Κουζίνα, «Ο Άλλος Άνθρωπος», που ξεκίνησε το 2021 με σκοπό τη δημιουργία μιας «στέγης» που θα παρέχει στήριξη σε χιλιάδες συνανθρώπους μας. Επιπλέον, για 5η συνεχόμενη χρονιά, τον Οκτώβριο του 2022, τον μήνα της ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, η εταιρεία δημιούργησε μια καμπάνια ευαισθητοποίησης, προσφέροντας για 2η χρονιά 1.000 δωρεάν υπερήχους μαστού στο κοινό. Παράλληλα στήριξε για ακόμα μία χρονιά τον Συμβολικό Αγώνα Δρόμου & Περιπάτου Greece Race for the Cure, ως επίσημος Χορηγός Εθελοντών.

Στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της να συμβάλλει στη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο και να προσφέρει βοήθεια σε όσους το έχουν ανάγκη, η εταιρεία έχει μέχρι σήμερα υλοποιήσει διάφορες ενέργειες για την υποστήριξη όσων πλήττονται σε καταστάσεις κρίσης. Το 2022 η Teleperformance Greece συνεργάστηκε με την Barphone και την Dimand Real Estate Development για να δωρίσει τέσσερα SUV 4x4 στην Πυροσβεστική, ενισχύοντας τις επιχειρησιακές τους δυνατότητες. Επιπλέον, οργάνωσε ενέργειες για την παροχή βοήθειας στους Ουκρανούς πολίτες, καλύπτοντας βασικές ανάγκες των νοσοκομείων της χώρας σε ιατρικό εξοπλισμό.
 

Δράσεις

Από το 2008, αναπτύσσει δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, διασφαλίζοντας ότι λειτουργεί με φιλικό και υπεύθυνο τρόπο προς αυτό. Θέλοντας να μειώσει τον περιβαλλοντικό της αντίκτυπο, υιοθετεί τα απαραίτητα μέτρα στο πλαίσιο της λειτουργίας της και υποστηρίζει πρωτοβουλίες περιβαλλοντικών φορέων. Με την ενεργή συμβολή των εργαζομένων της και με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη, την τελευταία διετία έχει φυτεύσει περισσότερα από 4.000 δενδρύλλια δέντρων, ενώ παράλληλα έχει προχωρήσει σε δράσεις για τη προστασία της βιοποικιλότητας.

Με έντονο αίσθημα αλληλεγγύης και προσφοράς, τα περασμένα Χριστούγεννα η Teleperformance Greece υλοποίησε μια σειρά δράσεων εταιρικής υπευθυνότητας, που περιλάμβαναν ένα φιλανθρωπικό bazaar και δωρεές σε τρεις φορείς που φροντίζουν τα παιδιά που έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας. Παράλληλα, παρείχε ενεργή υποστήριξη στο έργο του οργανισμού Make-A-Wish, αναλαμβάνοντας τις πωλήσεις αστεριών για το πρόγραμμα «Αστέρι της Ευχής». Συνολικά, την περίοδο των γιορτών στήριξε 14 ιδρύματα και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, ενώ προσέφερε στιγμές χαράς σε πάνω από 150 παιδιά και τις οικογένειές τους.

 

Επιστροφή στο ΤΕΥΧΟΣ 46ο – ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2023