Εξειδικευμένη εκπαίδευση που ανταποκρίνεται στη σύγχρονη αγορά εργασίας

Project Future: Πραγματοποιήθηκε ο 9ος κύκλος του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας της Τράπεζας Πειραιώς το οποίο συνδέει την τριτοβάθμια εκπαίδευση με την αγορά εργασίας


Mε τη συμμετοχή άνω των 200 νέων πτυχιούχων από όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε ο 9ος κύκλος του Project Future, του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας της Τράπεζας Πειραιώς, το οποίο συνδέει την τριτοβάθμια εκπαίδευση με την αγορά εργασίας.

Κάθε κύκλος του προγράμματος που υλοποιείται με συνέπεια από την Τράπεζα Πειραιώς δύο φορές το χρόνο, εμπλουτίζεται με νέες εκπαιδεύσεις και masterclasses που επιλέγονται προκειμένου να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς και να βελτιώνουν τις δεξιότητες όσων συμμετέχουν.

Καλωσορίζοντας τους νέους και νέες του 9ου κύκλου, ο κ. Βασίλης Κουτεντάκης, Aνώτερος Γενικός Διευθυντής, Chief Retail Banking της Τράπεζας Πειραιώς αναφέρθηκε στην επιτυχία του Project Future που υλοποιεί η Τράπεζα από το 2018, όπως αποτυπώνεται στον μεγάλο αριθμό των πτυχιούχων που συμμετέχουν σε κάθε κύκλο και στην υψηλή απορρόφηση των αποφοίτων σε θέσεις εργασίας.


Αλληλεπίδραση

«Σχεδόν 4.500 νέοι και νέες έχουν εκπαιδευθεί στη διάρκεια των τεσσάρων ετών και περισσότεροι από 2.000 έχουν βρει δουλειά μέσα από το πρόγραμμα. Σε κάθε κύκλο, διευρύνουμε και ενισχύουμε τις εκπαιδεύσεις ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας. Η υψηλής ποιότητας εξειδικευμένη εκπαίδευση συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξη και είναι αναγκαία σε μια σύγχρονη οικονομία, όπως η ελληνική που διατηρεί τις ευνοϊκές προοπτικές της ακόμη και στην παρούσα συγκυρία», τόνισε ο κ. Κουτεντάκης.

Tο 4day training, το πρώτο μέρος της εκπαίδευσης κάθε κύκλου, αφορά soft & business skills και αλληλεπίδραση με στελέχη της αγοράς. Για τον 9ο κύκλο τα masterclasses είχαν ως θέματα:

- Digital Transformation (συνεργασία με τη Code.Hub): Δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τον κύκλο των ενεργειών που χρειάζονται για να ολοκληρωθεί ο μετασχηματισμός μιας εταιρείας και παράλληλα να αποκτήσουν τις πρακτικές δεξιότητες σε λειτουργίες του business

- Financial Literacy (συνεργασία με το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού): Δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν βασικές αρχές χρηματοοικονομικών

- Metaverse (συνεργασία με τον Δημήτρη Δημητριάδη) : Σύνδεση και συμμετοχή του κοινού  μεταξύ φυσικού και του ψηφιακού κόσμου.

Ακολούθησαν  εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις στους τομείς:

- Digital Marketing & ecommerce young practitioners powered by EY

- Java - Spring – Microservices by Code.Hub

- Banking Consulting by Accenture

- Cloud Engineering by Accenture

- Tourism Front Office by BCA COLLEGE

- IT Recruitment Academy by Code.Hub

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, τα βιογραφικά των αποφοίτων αναρτώνται στην πλατφόρμα του ReGeneration και παραμένουν διαθέσιμα


Online πλατφόρμα

Κατά τον 9ο  κύκλο του προγράμματος συνεχίστηκε η συνεργασία με το LinkedIn Learning, την online εκπαιδευτική πλατφόρμα του LinkedIn, μέσω της οποίας όλοι οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες του προγράμματος, λαμβάνουν μία δωρεάν άδεια χρήσης που θα τους δώσει πρόσβαση σε περισσότερα από 9.500 μαθήματα σε τομείς Business, Technology και Creative. Μέσα από το Project Future, έχουν ήδη δοθεί 13.630 άδειες χρήσης.

Μέχρι σήμερα, στους προηγούμενους 8 κύκλους που έχουν υλοποιηθεί, σε συνεργασία με το ReGeneration:

* 4.433 νέες και νέοι εκπαιδεύτηκαν

* 1.548 εξ αυτών εξειδικεύτηκαν μέσω των εκπαιδεύσεων του Project Future

* 2.401 απόφοιτοι των εκπαιδεύσεων του Project Future και του ReGeneration έχουν βρει μέχρι σήμερα θέση στην ελληνική αγορά εργασίας ενώ η διαδικασία των προσλήψεων είναι σε εξέλιξη.

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, τα βιογραφικά των αποφοίτων αναρτώνται στην πλατφόρμα του ReGeneration και παραμένουν διαθέσιμα στις 1.050 συνεργαζόμενες επιχειρήσεις στο δίκτυο του ReGeneration, για ένα χρόνο, με στόχο την απορρόφησή τους σε θέση εργασίας, με τουλάχιστον εξάμηνη σύμβαση και ελάχιστο μισθό €800 μικτά.

Το Project Future της Τράπεζας Πειραιώς υλοποιείται σε συνεργασία με το ReGeneration, το μεγαλύτερο πρόγραμμα εκπαίδευσης και απασχόλησης νέων στην Ελλάδα. Πολύτιμοι συνεργάτες της Τράπεζας Πειραιώς για την επιτυχή διεξαγωγή του 9ου κύκλου του προγράμματος είναι η Google, το LinkedIn learning, η Accenture, η EY, η Code.Hub, το BCA COLLEGE, το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, ο Δημήτρης Δημητριάδης, η Εταιρία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ), το Πανεπιστήμιο Κρήτης και ο ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών.

 

Επιστροφή στο ΤΕΥΧΟΣ 46ο – ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2023