Διαγωνισμός 2014

Κάνε την Ιδέα Πράξη! Στείλε την ιδέα σου ως τις 20 Μαρτίου 2014!

Σας περιμένουμε στις 11 Μαρτίου 2014 στις 16:00 στο ImpactHub Athens για να γνωριστούμε και να συμπληρώσετε την ομάδα σας - αν χρειάζεστε και άλλους συνεργάτες - ή να μπείτε σε μία ομάδα - αν δεν έχετε δική σας επιχειρηματική ιδέα αλλά θέλετε να δουλεψετε με κάποια άλλη ομάδα!
Εάν επιθυμείτε να παραβρεθείτε στην εκδήλωση παρακαλούμε κάντε εγγραφή στον σύνδεσμο.

Έναρξη Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας Ο.Π.Α. 2014

Η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας σε συνεργασία με τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνουν για τέταρτη συνεχή χρονιά τον Διαγωνισμό Επιχειρηματικής Ιδέας του Ο.Π.Α..

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη του 4ου Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας του Ο.Π.Α. για το έτος 2014!

Η διαδικασία: Οι ομάδες αναπτύσσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες με την υποστήριξη έμπειρων μεντόρων, σειρά εξειδικευμένων σεμιναρίων και υποστήριξη από τη ΔΑΣΤΑ και τη ΜοΚΕ ΟΠΑ.

Ποιοί μπορούν να συμμετάσχουν: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και απόφοιτοι των τελευταίων 3 ετών. Οι συμμετέχοντες μπορούν να λάβουν μέρος στο Διαγωνισμό είτε μεμονωμένα είτε σε ομάδες το πολύ τεσσάρων ατόμων.

Κατηγορίες Διαγωνισμού: Οι ομάδες επιλέγουν μία εκ των τριών κατηγορίων στην οποία θα ενταχθεί η πρότασή τους: (α) Γενική Κατεύθυνση, (β) Ηλεκτρονικό Επιχειρείν, (γ) Πράσινη και Κοινωνική επιχειρηματικότητα.

Φέτος οι ομάδες που αναπτύσσουν προτάσεις κοινωνικής επιχειρηματικότητας μπορούν να επωφεληθούν από τη συνεργασία με τον διαγωνισμό Social Impact Award του Impact Hub Athens, παρακολουθώντας και τις δραστηριότητες που διοργανώνονται από το ImpactHub.

Περισσότερες πληροφορίες για τη συνεργασία θα ανακοινώνονται κατά τη διάρκεια υλοποίησης μέσα από τη σελίδα του Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας στον ιστοτόπο της ΜοΚΕ Ο.Π.Α..

Φάσεις Διαγωνισμού: Ο Διαγωνισμός εκτυλίσσεται σε 3 Φάσεις:

1η Φάση: 28/2 – 20/3 Ενημέρωση και Υποβολή Επιχειρηματικής Ιδέας σε συνοπτικό έντυπο (μπορείτε να το βρείτε στο www.mke.aueb.gr στην κατηγορία «Διαγωνισμός 2014»). 
24/3: Ανακοίνωση Ομάδων που προκρίνονται στη 2η Φάση

2η Φάση: 24/3 – 23/5 Ανάπτυξη της Επιχειρηματικής Ιδέας και του Επιχειρηματικού Σχεδίου με υποστήριξη Μεντόρων και παρακολούθηση σειράς Εξειδικευμένων Σεμιναρίων. 
Η 2η Φάση ολοκληρώνεται με την υποβολή του Επιχειρηματικού Σχεδίου του προτεινόμενου εγχειρήματος στις 23 Μαϊου 2014. 
Οι ομάδες που ολοκληρώνουν τη 2η Φάση του Διαγωνισμού λαμβάνουν Βεβαίωση Παρακολούθησης.
24/5 – 24/6: Αξιολόγηση των Επιχειρηματικών Σχεδίων από ομάδα ειδικών

3η Φάση: Τέλος Ιουνίου – Παρουσίαση των 6 πρώτων ομάδων σε Πάνελ Ειδικών & Ανάδειξη 3 Νικητών

Κάνε την Ιδέα Πράξη!
Στείλε την επιχειρηματική σου ιδέα ως τις 20 Μαρτίου 2014!

Αναλυτικές πληροφορίες αναφορικά με τις προδιαγραφές και τα στάδια του Διαγωνισμού μπορούν να βρεθούν στις επιμέρους ιστοσελίδες του Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας 2014 στον ιστοτόπο της ΜοΚΕ ΟΠΑ.

Δείτε και το ενημερωτικό έντυπο του Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας Ο.Π.Α. 2014.

Εκδήλωση Meet-Team-GO!

Στις 11 Μαρτίου 2014 στις 16:00 συμπληρώνουμε την ομάδα μας ή μπαίνουμε σε μία ομάδα! Ελάτε στο ImpactHub Athens για να γνωριστούμε και να γνωρίσουμε συνεργάτες από το Ο.Π.Α. και το Social Impact Award!
Παρακαλούμε εγγραφείτε εδώ!

Στάδια του Διαγωνισμού

Ο διαγωνισμός εξελίσσεται σε 3 στάδια:

• 1η Φάση: 28 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου 2014

Το πρώτο στάδιο επικεντρώνεται στην επιχειρηματική ιδέα, Για τη συμμετοχή σας στο διαγωνισμό καλείσθε να γράψετε μια σύντομη, σαφή και τεκμηριωμένη περιγραφή της επιχειρηματικής σας ιδέας που δε θα ξεπερνάει τις 3 σελίδες, σύμφωνα με το Έντυπο Υποβολής Επιχειρηματικής Ιδέας. Στη συνέχεια θα πρέπει να καταχωρήσετε ηλεκτρονικά το Έντυπο στο Πληροφοριακό Σύστημα της ΔΑΣΤΑ
Όλες οι επιχειρηματικές προτάσεις θα αξιολογηθούν από μια Επιστημονική Επιτροπή που στελεχώνεται από καθηγητές, μέλη συλλογικών φορέων επιχειρηματικότητας και στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου. Η επιτροπή αξιολόγησης στο στάδιο εύρεσης της καλύτερης επιχειρηματικής ιδέας θα κρίνει τις επιχειρηματικές προτάσεις με κριτήρια την καινοτομία, ανταγωνιστικότητα, τη βιωσιμότητα, την τεκμηρίωση, τη σύσταση της επιχειρηματικής ομάδας και την πληρότητα αναφορικά με τις απαιτήσεις του διαγωνισμού. Βάσει των κριτηρίων αυτών θα 15 ομάδες θα προκριθούν στη 2η Φάση του Διαγωνισμού.
Εκδήλωση Meet-Team-GO! - Ελάτε στις 11 Μαρτίου στις 15:45 στο ImpactHub Athens για να συμπληρώσετε την ομάδα σας ή να μπείτε σε μία υπάρχουσα! Παρακαλούμε εγγραφείτε εδώ!
Στις 24 Μαρτίου θα ανακοινωθούν οι ομάδες που θα προκριθούν στη 2η Φάση του Διαγωνισμού.

Προθεσμία Υποβολής Επιχειρηματικής Ιδέας: 15 Μαρτίου 2014

Σημείωση: Όλες οι ομάδες θα λάβουν σχόλια (feedback) για το παραδοτέο τους, ασχέτως του επίπεδου του διαγωνισμού στο οποίο θα φτάσουν.

ΝΕΟ!
Αποτελέσματα Α' Φάσης Διαγωνισμού 2014

 • 2η Φάση: 24 Μαρτίου - 23 Μαϊου 2014

Στο στάδιο αυτό οι συμμετέχοντες καλούνται να δουλέψουν πολύ στην έρευνα αγοράς τους ώστε να συντάξουν την πρόταση αξίας του προϊόντος/υπηρεσίες τους. Κατά τον δεύτερο μήνα της φάσης αυτής, οι ομάδες καλούνται να συντάξουν το πλήρες επιχειρηματικό σχέδιο του εγχειρήματός τους.
Σειρά εξειδικευμένων σεμιναρίων 
Οι ομάδες που θα προκριθούν στο δεύτερο στάδιο του Διαγωνισμού θα παρακολουθήσουν μία σειρά εβδομαδιαίων σεμιναρίων που θα ακολουθεί κλιμακωτά την ανάπτυξη της επιχειρηματικής τους ιδέας και του επιχειρηματικού τους σχεδίου.
Το αναλυτικό πρόγραμμα των σεμιναρίων θα ανακοινωθεί κατά την έναρξη της 2ης Φάσης του Διαγωνισμού.

Φέτος εγκαινιάζουμε μία νέα συνεργασία: οι συμμετέχοντες στον Διαγωνισμό Επιχειρηματικής Ιδέας του Ο.Π.Α. μπορούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό Social Impact Award που διοργανώνει στην Ελλάδα το ImpactHub Athens, να συμπληρώσουν συνεργάτες στις ομάδες τους και από τους συμμετέχοντες του διαγωνισμού αυτού αλλά και να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια που διοργανώνονται. Οι ομάδες που έχουν προτάσεις που αφορούν στην κοινωνική επιχειρηματικότητα ενθαρρύνονται να τις υποβάλλουν και στον διαγωνισμό αυτό.
Σημείωση:  οι συμμετέχοντες του Διαγωνισμού του ΟΠΑ που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια αυτά, παρακαλούνται να επισημαίνουν κατά την αίτησή τους ότι προέρχονται από τον Διαγωνισμό του ΟΠΑ. Προσοχή: τηρείται σειρά προτεραιτότητας. 
Συμβουλευτική καθοδήγηση 
Κάθε ομάδα ανάλογα με το περιεχόμενο της επιχειρηματικής της ιδέας θα συνδεθεί με κατάλληλο/λη μέντορα για υποστήριξη και συμβουλευτική καθοδήγηση. Στο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι την τελική παράδοση των επενδυτικών σχεδίων, παράλληλα με τα εξειδικευμένα σεμινάρια οι ομάδες θα πραγματοποιήσουν τουλάχιστο 3 συνεδρίες συμβουλευτικής καθοδήγησης με τους μέντορές τους.
Το τελικό παραδοτέο - επιχειρηματικό σχέδιο θα πρέπει να έχει έκταση έως 25 σελίδες Α4, μαζί με τα περιεχόμενα, τα σχεδιαγράμματα, τους πίνακες και τα παραρτήματα. Η γραμματοσειρά θα είναι Arial με μέγεθος 11, διάστιχο 1,5 και πλήρη στοίχιση. Η 2η Φάση ολοκληρώνεται με την υποβολή του Επιχειρηματικού Σχεδίου του προτεινόμενου εγχειρήματος στις 23 Μαϊου 2014
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΤΕΩΝ ΩΣ ΤΙΣ 25 ΜΑΪΟΥ 2014. 
Εργαλεία και οδηγίες πρότυπα για τη σύνταξη ολοκληρωμένου επιχειρηματικού σχεδίου μπορείτε να αναζητήσετε στο πεδίο του ιστοτόπου της ΜοΚΕ "Θέματα Επιχειρηματικότητας".
Οι ομάδες που ολοκληρώνουν τη 2η Φάση του Διαγωνισμού καταθέτοντας Επιχειρηματικό Σχέδιο λαμβάνουν Βεβαίωση Παρακολούθησης.
Στις 24 Ιουνίου θα ανακοινωθούν οι 6 ομάδες που θα προκριθούν στη Γ' Φάση.

• 3η Φάση: Τέλος Ιουνίου 
Στην τελική φάση του Διαγωνισμού οι 6 ομάδες που αξιολογήθηκαν υψηλότερα θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις επιχειρηματικές τους προτάσεις σε Πάνελ Ειδικών σε ειδική εκδήλωση. Βάσει των αξιολογήσεων του τελικού αυτού θα αναδειχθούν οι 3 ομάδες που θα καταλάβουν τις 3 πρώτες θέσεις στον Διαγωνισμό.

Όροι και Προϋποθέσεις

Στο Διαγωνισμό έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι οι προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, διδακτορικοί φοιτητές καθώς και οι απόφοιτοι μέχρι 3 έτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι φοιτητές μπορούν να λάβουν μέρος στο Διαγωνισμό είτε μεμονωμένα είτε σε ομάδες το πολύ τεσσάρων ατόμων. Ενθαρύνονται οι ομάδες που θα συσταθούν να αποτελούνται από φοιτητές μικτού επιπέδου εκπαίδευσης (πχ. προπτυχιακοί με μεταπτυχιακούς φοιτητές). Μέλη της ομάδας μπορούν να είναι και φοιτητές άλλων Πανεπιστημίων αλλά στην πλειοψηφία τους θα πρέπει να είναι φοιτητές του Ο.Π.Α., ένα μέλος εκ των οποίων θα είναι ο εκπρόσωπος (αρχηγός) της ομάδας.

Όταν συσταθούν οι ομάδες, υποβάλουν δήλωση συμμετοχής συμπληρώνοντας και υποβάλοντας το Έντυπο Υποβολής Επιχειρηματικής Ιδέας.

Θεματικά Πεδία Διαγωνισμού

Οι ομάδες πρέπει να επιλέξουν μία κατηγορία στην οποία θα εντάξουν την πρότασή τους:
• Γενική Κατεύθυνση 
• Ηλεκτρονικό Επιχειρείν
• Πράσινη Επιχειρηματικότητα και Κοινωνική επιχειρηματικότητα

Εμπιστευτικότητα

Όλες οι επιχειρηματικές ιδέες θα αντιμετωπιστούν με απόλυτη εμπιστευτικότητα σε όλα τα στάδια του διαγωνισμού και το μόνο που θα δημοσιευτεί θα είναι το όνομα του προϊόντος ή της υπηρεσίας που θα βραβευτεί μαζί με μία σύντομη περιγραφή. Επιπλέον τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης και οι Μέντορες θα υπογράψουν ένα ιδιωτικό συμφωνητικό εχεμύθειας σύμφωνα με το οποίο θα τηρούν όλες τις πληροφορίες των προτάσεων που θα τους γνωστοποιηθούν εμπιστευτικές.
Παρόλα αυτά οι υποψήφιοι σε περίπτωση που επιθυμούν να κατοχυρώσουν νομικά την επιχειρηματική τους ιδέα μπορούν να απευθυνθούν στους αντίστοιχους οργανισμούς. 

Σεμινάρια Β' Φάσης

Η σειρά εξειδικευμένων σεμιναρίων που θα διεξαχθούν στα πλαίσια του Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας 2014 είναι τα εξής:

Σ ε ι ρ ά Σ ε μ ι ν α ρ ί ω ν 4ου Δ ι α γ ω ν ι σ μ ο ύ Ε π ι χ ε ι ρ η μ α τ ι κ ή ς Ι δ έ α ς Ο.Π.Α.
Ημ/νία Αντικείμενο Εισηγητής Χώρος Διεξαγωγής
1ο Σεμινάριο
26 Μαρτίου 2014
Έρευνα Αγοράς Καθηγητής Ιωάννης Χαλικιάς Ελπίδος 13
15:00 - 18:00
2ο Σεμινάριο
2 Απριλίου 2014
Εργαστήριο Business Model Canvas Κ.Ε.Μ.Ε.Λ. Ελπίδος 13
15:00 - 18:00
3ο Σεμινάριο
8 Απριλίου 2014
Έρευνα Αγοράς & Concept Development σε Online Περιβάλλον Επίκ.Καθηγήτρια Κατερίνα Πραματάρη Ελπίδος 13
15:00 - 18:00
  Δ ι α κ ο π έ ς Π ά σ χ α  
4ο Σεμινάριο
30 Απριλίου 2014
Ανάπτυξη Επιχειρηματικού Σχεδίου Κ.Ε.Μ.Ε.Λ. Ελπίδος 13
15:00 - 18:00
5ο Σεμινάριο
7 Μαΐου 2014
Το χρηματο-οικονο μικό μέρος του επιχ/κού σχεδίου Δρ. Γ. Παπαγιαννάκης Ελπίδος 13
15:00 - 18:00
6ο Σεμινάριο
14 Μαΐου 2014
Branding Επίκ.Καθηγήτρια
Ειρήνη Ρηγοπούλου
Ελπίδος 13
15:00 - 18:00
7ο Σεμινάριο
19 Μαΐου 2014
Interactive Pitching workshop ThinkBiz Ελπίδος 13
15:00 - 18:00

Τα σεμινάρια μπορούν να παρακαλουθήσουν και οι συμμετέχοντες της Α' Φάσης του Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας 2014 που δεν προκρίθηκαν στη Β' Φάση, εκτός συναγωνισμού.

Για τη σύνταξη του επιχειρηματικού σας σχεδίου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το υλικό που διατίθεται στη σελίδα μας με τίτλο "Θέματα Επιχειρηματικότητας". Ειδικότερα, έχουν αναρτηθεί και τα νέα πρότυπα επιχειρηματικά σχέδια του νέου τόμου "Καινοτομώ, Επιχειρώ" που εκδόθηκε το 2013.

Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το υλικό που προτείνει το Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδας (http://www.kemel.gr/)

Βράβευση 4ου Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας ΟΠΑ

Εμπειρία και ανάπτυξη νέων εγχειρημάτων μαζί στην Εκδήλωση «Η Σημασία της Επιχειρηματικότητας σε Περίοδο Οικονομικής Κρίσης – Βράβευση 4ου Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας ΟΠΑ»

Ολοκληρώθηκε και φέτος με επιτυχία για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Διαγωνισμός Επιχειρηματικής Ιδέας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που διοργανώνουν η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας και η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΟΠΑ. 

Σε μία μεγάλη εκδήλωση όπου παραβρέθηκαν οι συνεργάτες και υποστηρικτές των δράσεων της ΜοΚΕ και της ΔΑΣΤΑ ΟΠΑ αλλά και πολλά μέλη της ακαδημαικής κοινότητας, ανακοινώθηκε η κατάταξη των διακριθεισών ομάδων και έγινε η βράβευσή τους. Η εκδήλωση «Η Σημασία της Επιχειρηματικότητας σε Περίοδο Κρίσης – Βράβευση 4ου Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας ΟΠΑ» πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Νοεμβρίου στο Αμφιθέατρο Αντωνιάδου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρύτανης του ΟΠΑ, καθητηγής Κωνσταντίνος Γάτσιος, ο οποίος αναφέρθηκε στις σημαντικές διακρίσεις του ΟΠΑ στον τομέα της επιχειρηματικότητας αλλά και στην ανάπτυξη του πανεπιστημίου με την απόκτηση του νέου κτίριου και τη στέγαση των ολοκληρωμένων υπηρεσιών στήριξης της επιχειρηματικότητας σε αυτό. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο κος Αργύρης Περουλάκης, Επικεφαλής του Τμήματος Επικοινωνίας/ Εταιρικών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Δικτύων της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, η οποία έδωσε και τη δυνατότητα στις διακριθείσες ομάδες να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Δεκέμβριο του 2014. Ακόμη ο καθηγητής Γεώργιος Δουκίδης, Επιστημονικός Υπεύθυνος της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΟΠΑ, παρουσίασε τις νέες υπηρεσίες στήριξης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας που αναπτύσσει το πανεπιστήμιο ενώ παρουσίασε για πρώτη φορά την νέα Συντονιστική Επιτροπή για Θέματα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΟΠΑ.

Κατά το πρώτο μέρος της εκδήλωσης, οι 5 ομάδες που διακρίθηκαν παρουσίασαν τις επιχειρηματικές τους προτάσεις στο κοινό και βραβεύθηκαν από τον Πρύτανη, τον Αντιπρύτανη, τον Κοσμήτορα της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και τον Πρόεδρο του Τμήματος Πληροφορικής και Επιστημονικό Υπεύθυνο του Κέντρου Επιχειρηματικής Αξιοποίησης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων στο ΟΠΑ.

Οι ομάδες που διακρίθηκαν είναι οι εξής: 

1η θέση: Ομάδα PIRE με μέλη τους: Σπύρο Σαφρά και Φωτεινή Καρινιωτάκη – Ταλιάνη. Το PIRE είναι ένα σύστημα που έχει ως στόχο την παραγωγή έξυπνων υποδείξεων σε κάθε μεγέθους ηλεκτρονικό κατάστημα, με βάση δεδομένα που συλλέγονται τόσο από το ίδιο το ηλεκτρονικό κατάστημα όσο και από άλλα καταστήματα με παρόμοιους προϊοντικούς καταλόγους.

2η θέση: Ομάδα ArtBox με μέλη τους: Κωνσταντίνο Δανιά, Σταματίνα Ψωμά, Χαρίλαο Πάνου, Δανάη - Αικατερίνη Πάσσα, Ελένη Τεμπονέρα. Το ArtBox είναι μία πλατφόρμα, η οποία προσφέρει βάσει ζήτησης (OnDemand) πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων μέσω streaming, όπως θεατρικές παραστάσεις, χοροθέατρο, παιδικές παραστάσεις και σεμινάρια θεάτρου και χορού.

All Teams

Στην 3η θέση ισοβάθμισαν οι εξής:

3η θέση: Ομάδα e-kinesis με μέλη τους: Ελεάνα Καπλάνη, Νένα Πεσκελίδη, Περικλή Αντωνιάδη, Φραγκούλη Κυριάκο Κόκκινο, Δήμητρα Αγορίτση. Το e-kinesis είναι μία ηλεκτρονική πλατφόρμα που συνδέει εθελοντές με άτομα με κινητικές αναπηρίες, προκειμένου να υλοποιούν δραστηριότητες από κοινού, όπως υποχρεώσεις σε δημόσιες υπηρεσίες, πραγματοποίηση αγορών, επίσκεψη χώρων πολιτισμού και ψυχαγωγίας.

3η θέση: Ομάδα Goustoziko με μέλη τους: Ιάσων Τριγώνη και Γιάννη Μακρίδη. Το Goustoziko είναι μία πλατφόρμα που περιλαμβάνει αποκλειστικά μικρά και μεσαία καταστήματα ρούχων και τους καταλόγους των προϊόντων τους, προωθώντας τη μοναδικότητα και την ιδιαιτερότητα του στυλ που διαθέτουν τα μικρά καταστήματα.

3η θέση: Ομάδα LEADO με μέλη τους: Σταύρο Μάνο, Νίκο Παππά, Γιώργο Αθηναίου, Αλέξανδρο Παππά, Αντώνη Καραγκούνη. Το LEADO παρέχει δωρεάν online υπηρεσίες εκπαίδευσης (e-learning πλατφόρμα) έχοντας εξειδίκευση στα θέματα προγραμματισμού. Το LEADO φιλοδοξεί να προσφέρει στους επιστήμονες της Πληροφορικής συνεχή επιμόρφωση αναφορικά με τις εξελίξεις στον χώρο του προγραμματισμού, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την είσοδο των χρηστών/μαθητών στην αγορά εργασίας.

Όλες οι ομάδες που διακρίθηκαν στον φετινό Διαγωνισμό διαθέτουν σημαντικό βαθμό ωριμότητας, καθώς οι περισσότερες έχουν ήδη ξεκινήσει δοκιμαστική χρήση των υπηρεσιών τους από πελάτες ή συνεργάτες!

Κατά το δεύτερο τμήμα της εκδήλωσης, το ΟΠΑ δια μέσου της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας απέδωσε για πρώτη φορά φέτος 3 Βραβεία Επιχειρηματικής Αριστείας, σε τρεις ανθρώπους με εξέχουσα πορεία και συμβολή στη ανάπτυξη του επιχειρηματικού πνεύματος:

Lioukas

Α. Στον κο Σπύρο Λιούκα, Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας Διάκριση Επιχειρηματικής Αριστείας για την προώθηση της επιχειρηματικότητας. Ο καθηγητής Σπύρος Λιούκας εισήγε πρώτος τη διδασκαλία της επιχειρηματικότητας στο ΟΠΑ και ήταν υπεύθυνος της πολύ επιτυχούς υλοποίησης τριών προγραμμάτων ΕΠΕΑΕΚ στον τομέα της επιχειρηματικής εκπαίδευσης και της υποστήριξης στα πρώτα επιχειρηματικά βήματα, ενεργοποιώντας τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας από όλα τα τμήματα του ΟΠΑ. Κορύφωση της πορείας αυτής αποτέλεσε η ίδρυση της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΟΠΑ, της οποίας ήταν Επικεφαλής μέχρι τον Μάϊο του 2014, και η οποία τα τελευταία χρόνια έχει επιτύχει σημαντικότατα αποτελέσματα και λάβει σημαντικές διακρίσεις.

Eyrypides

Β. Στον κο Κωνσταντίνο Ευρυπίδη, Ιδρυτικό μέλος, Μέτοχο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της GENESIS Pharma, Διάκριση Επιχειρηματικής Αριστείας Επιτυχημένου Επιχειρηματία – Αποφοίτου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο κος Ευριπίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1953, σπούδασε Οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ και είναι κάτοχος ΜΒΑ από το London Business School. Έχοντας διαγράψει μία πολύ αξιόλογη πορεία ως υψηλόβαθμο στέλεχος πολυεθνικών εταιριών, με εμπειρία στον τομέα των φαρμακευτικών εταιριών, το 1997 έγινε συνιδρυτής της GENESIS Pharma, της πρώτης εταιρείας στην Ελλάδα με εξειδίκευση στη φαρμακευτική βιοτεχνολογία, λαμβάνοντας στη συνέχεια σειρά διακρίσεων για την επιχειρηματική του πορεία. Ο κος Ευρυπίδης είναι επίσης Εξωτερικό Μέλος του Συμβουλίου του ΟΠΑ.

Γ. Στον κο Παντελή Βελέντζα, Ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Agora Trading S.A., Διάκριση Επιχειρηματικής Αριστείας Ταχέως Αναπτυσσομένου Νέου Επιχειρηματία – Αποφοίτου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο κος Βελέντζας γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα., είναι απόφοιτος του ΟΠΑ και διαθέτει αξιόλογη επιχειρηματική εκπαίδευση από διακεκριμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως τα πανεπιστήμια Penn, Harvard, και ΜΙΤ. Ως επιχειρηματίας έχει ηγηθεί σημαντικών εγχειρημάτων για την εισαγωγή μεγάλων εταιριών στην Ευρωπαϊκή Αγορά. Ο όμιλος Agora Trading S.A. που έχει ιδρύσει, έχει παρουσία σε 8 χώρες και απασχολεί 100 άτομα

Velentzas

Λίγα λόγια για τον Διαγωνισμό Επιχειρηματικής Ιδέας του ΟΠΑ: Στον Διαγωνισμό συμμετείχαν τα τελευταία 4 χρόνια περισσότεροι από 224 φοιτητές και νέοι απόφοιτοι του ΟΠΑ που παρακολούθησαν σειρά εξειδικευμένων σεμιναρίων και εκπόνησαν επιχειρηματικά σχέδια με την υποστήριξη έμπειρων μεντόρων. Οι δομές έχουν αναπτύξει ένα ισχυρό δίκτυο συνεργασιών, όπως με το ΚΕΜΕΛ, Orange Grove, το Impact Hub Athens αλλά και ένα δίκτυο έμπειρων συνεργατών όπως υποστηρίζουν εθελοντικά τις δράσεις της με υπηρεσίες mentoring και εξειδικευμένης συμβουλευτικής.

Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται από τη ΜοΚΕ και τη ΔΑΣΤΑ του ΟΠΑ, δομές που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από Εθνικούς Πόρους μέσω του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση».

Μπορείτε να δείτε το video της εκδήλωσης στον σύνδεσμο.

Ο 5ος Διαγωνισμός Επιχειρηματικής Ιδέας του ΟΠΑ ξεκίνησε! 

Ενημερωθείτε για το χρονοδιάγραμμα και τις δυνατότητες συμμετοχής εδώ!