Διαγωνισμός 2011

Ο Διαγωνισμός Επιχειρηματικής Ιδέας 2011 του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή 67 ομάδων προπτυχιακών φοιτητών και την αξιολόγηση στη β' φάση 26 επιχειρηματικών σχεδίων που κατατέθηκαν.

Ευχαριστούμε τους Μέντορες των ομάδων, τους κ.κ. καθηγητές και καθηγήτριες που υποστήριξαν την προσπάθεια αυτή, το Κέντρο Εθελοντών Μάναντζερ Ελλάδος για την ευγενική του υποστήριξη καθώς και όλους τους συνεργάτες που βοήθησαν στην υλοποίηση του Διαγωνισμού αυτού.

Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού έχουν κοινοποιηθεί στις ομάδες που έλαβαν μέρος και η ημερομηνία της τελετής βράβευσης των νικητών θα ανακοινωθεί μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη.

Η ομάδα ΜοΚΕ - ΔΑΣΤΑ

Ολοκλήρωση Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας 2011 - Βράβευση

Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011, πραγματοποιήθηκε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών η εκδήλωση «Επιχειρώντας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο» και η Βράβευση των Νικητών του Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας 2011.

 Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρύτανης του Ο.Π.Α. κος Κωνσταντίνος Γάτσιος ο οποίος αναφέρθηκε στις αξιοσημείωτες επιτυχίες ομάδων φοιτητών του Πανεπιστημίου, όπως αυτή των Βαγγέλη Πτερνέα και Γιώργου Καρακατσιώτη στο διεθνή διαγωνισμό Imagine Cup της Microsoft, αλλά και στην ανάγκη καλλιέργειας επιχειρηματικού – δημιουργικού πνεύματος, ανεξαρτήτως των επαγγελματικών επιλογών που θα κάνουν τελικά οι φοιτητές. Η Ειδική Γραμματέας Ευρωπαϊκών Πόρων του Υπουργείου Παιδείας κα Ιφιγένεια Ορφανού αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασίας και διεθνούς προσανατολισμού, ενθαρρύνοντας τις δομές υποστήριξης της επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου να συνεργαστούν με ανάλογες δομές του εξωτερικού, προκειμένου να ανταλλάξουν τεχνογνωσία και να αναπτυχθούν δίκτυα συνεργασίας.
0156

Στα πλαίσια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η βράβευση των νικητών του Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που έλαβε χώρα για πρώτη φορά φέτος, με τη συμμετοχή 67 ομάδων προπτυχιακών φοιτητών. Στις τέσσερις κατηγορίες του Διαγωνισμού βραβεύθηκαν οι 8 καλύτερες ομάδες που κατέθεσαν επιχειρηματικά σχέδια για την υλοποίηση των ιδεών τους:


0300

Γενική Κατεύθυνση: «Green Village» με επιχειρηματικό σχέδιο για την ανάπτυξη ενός χωριού παροχής στοχευμένων και ολοκληρώμενων υπηρεσιών φιλοξενίας σε συνταξιούχους.
0267

Πράσινη Επιχειρηματικότητα: «Δες το eco-νομικά» με επιχειρηματικό σχέδιο για την ανάπτυξη υπηρεσιών και εφαρμογών ανάπτυξης πράσινης και οικολογικής συνείδησης μέσω ενημέρωσης και gamification.
0294

Ηλεκτρονικό Επιχειρείν: «Teacher@Home» με επιχειρηματικό σχέδιο για την ανάπτυξη πλατφόρμας διαμεσολάβησης στην αγορά υπηρεσιών εκπαίδευσης.
0097

Ιδέες με Κοινωνικό Χαρακτήρα: «Οι Ρυθμιστές» με επιχειρηματικό σχέδιο για την ανάπτυξη επιχείρησης παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών ρύθμισης εκκρεμοτήτων μετά την αποβίωση στον αληθινό και στον ηλεκτρονικό κόσμο.


Οι νικητές έλαβαν χρηματικό έπαθλο από τη Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Ο.Π.Α. που λειτουργεί στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθηση» με συγχρηματοδότηση μέσω Ευρωπαϊκών Πόρων.
Επιπλέον, θα δοθεί χρηματική ενίσχυση από τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στις νικήτριες ομάδες που θα προχωρήσουν σε υλοποίηση των επιχειρηματικών τους σχεδίων.
Οι νικητές του Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας μετέβησαν την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου στη Μασσαλία της Γαλλίας, προκειμένου να παρουσιάσουν τα σχέδιά τους σε επενδυτές, στα πλαίσια του Διεθνούς Επενδυτικού Φόρουμ της Μασσαλίας. Ακόμη, οι νικητές του Διαγωνισμού συμμετείχαν στο MACC BAM Investment Forum που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο μεταξύ 14/2/2012 - 16/2/2012. Τα έξοδα των αποστολών αποτελούν χρηματοδοτήθηκαν από τον ΕΟΜΜΕΧ.
Τέλος, οι χώροι coworking της Αθήνας, Colab Athens και Loft2Work, προσέφεραν 2 μήνες φιλοξενίας στις νικήτριες ομάδες.
Ο Διαγωνισμός και η εκδήλωση συνδιοργανώθηκαν από τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας και τη Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου, που λειτουργούν στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθηση» με συγχρηματοδότηση μέσω Ευρωπαϊκών Πόρων.

00230047002700600068008001290048028302310241