ΓΚΕΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης
Διεύθυνση Γραφείου: Πτέρυγα Δεριγνύ, 4ος όροφος
Τηλέφωνο: 210 - 8203 422

Ο Χρήστος Γκενάκος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε το Διδακτορικό του δίπλωμα στην Οικονομική Επιστήμη από το London Business School. Μετά την ολοκλήρωση του διδακτορικού του, εργάστηκε για πέντε χρόνια ως Λέκτορας, Εταίρος (Fellow) και Διευθυντής Σπουδών στα Οικονομικά στο Selwyn College του Cambridge University. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στα Οικονομικά από το University College London και απόφοιτος του Tμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι, επίσης, επισκέπτης ερευνητής στο Centre for Economic Performance (CEP) του London School of Economics και Ερευνητικός Εταίρος στο πρόγραμμα Βιομηχανικής Οργάνωσης του Centre for Economic Policy Research (CEPR).

Η έρευνά του επικεντρώνεται σε θέματα Βιομηχανικής Οργάνωσης, Πολιτικής Ανταγωνισμού και Εφαρμοσμένης Μικροοικονομίας, με έμφαση στις ποσοτικές μεθόδους ανάλυσης θεμάτων ανταγωνισμού. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνούς κύρους επιστημονικά περιοδικά, όπως το Journal of Political Economy, Economic Journal, Journal of the European Economic Association, Academy of Management Perspectives και άλλα. Η έρευνά του έχει τύχει εκτενών αναφορών τόσο από ελληνικά όσο και από διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Πλήρες Βιογραφικό: 

Τελευταία ενημέρωση: 19-01-2021

 

* Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν φέρει καμία ευθύνη όσον αφορά στην ακρίβεια των στοιχείων του συνοπτικού και του πλήρους βιογραφικού των μελών του προσωπικού, όπως αυτά αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους συντάκτες των βιογραφικών σημειωμάτων.