ΒΟΜΠΙΡΗ ΓΙΟΥΛΗ

Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων
Ξένες Γλώσσες
E-mail:
Διεύθυνση Γραφείου: Δεριγνύ 12, 2ος όροφος
Τηλέφωνο: 210 - 8203 423

Η Γιούλη Βομπίρη είναι καθηγήτρια της γαλλικής γλώσσας. Ολοκλήρωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με αριστείο στην ελληνογαλλική σχολή Saint Joseph και το 2000 έλαβε πτυχίο Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2003 απέκτησε "Master en Traduction Professionnelle: français-anglais-grec" (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην τρίγλωσση επαγγελματική μετάφραση) από το Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου, ενώ παράλληλα εργαζόταν ως ελεύθερη επαγγελματίας μεταφράστρια. Το 2004 ολοκλήρωσε τον κύκλο μεταπτυχιακών σπουδών "Επικοινωνία και Μ.Μ.Ε.: πολιτισμικές σπουδές και ανθρώπινη επικοινωνία" στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει εργαστεί ως μεταφράστρια και επιμελήτρια οικονομικών, τραπεζικών, ναυτιλιακών και τεχνικών κειμένων σε διάφορες ελληνικές και ξένες εταιρείες (Όμιλος Ασπις, Alstom-France) με γλώσσες εργασίας τα Γαλλικά, τα Αγγλικά, τα Ισπανικά και τα Ελληνικά. Έχει διδάξει γαλλική ειδική ορολογία και μετάφραση στα τμήματα μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Πολιτισμού και στο δημόσιο Ι.Ε.Κ. Αναβρύτων του Υπουργείου Παιδείας. Από το 2008 διδάσκει γαλλική γλώσσα και επιχειρησιακή αλληλογραφία και ορολογία στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών όλων των Τμημάτων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εκτός των γλωσσών εργασίας μιλά Ιταλικά και Πορτογαλικά. Στα ακαδημαϊκά ενδιαφέροντά της περιλαμβάνεται η μεταφραστική έρευνα επί της ορολογίας στον τομέα των χρηματοοικονομικών και του εμπορίου.

Τελευταία ενημέρωση: 22-01-2020

 

* Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν φέρει καμία ευθύνη όσον αφορά στην ακρίβεια των στοιχείων του συνοπτικού και του πλήρους βιογραφικού των μελών του προσωπικού, όπως αυτά αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους συντάκτες των βιογραφικών σημειωμάτων.