ΓΙΑΓΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας
Σε άδεια άνευ αποδοχών
E-mail:
Διεύθυνση Γραφείου: Ευελπίδων 47Α και Λευκάδος 33, 8ος όροφος
Τηλέφωνο: 210 - 8203 651
Ιστότοπος: http://www.giaglis.eu

Ο Δρ Γιαγλής, πρώην Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (2011-2015), είναι Καθηγητής Ηλεκτρονικού Επιχειρείν με έμφαση στη Διοίκηση στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ίδιου Πανεπιστημίου. Στο παρελθόν έχει, επίσης, διατελέσει Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Λέκτορας στο Brunel University (Μεγάλη Βρετανία) και επισκέπτης καθηγητής στα University of London, Nottingham Trent University, Henley Management College (Μεγάλη Βρετανία), Sydney Institute of Technology (Αυστραλία), Polytechnic Institute at New York (ΗΠΑ) και University of Jyvaskyla (Φινλανδία).

Τα ερευνητικά και διδακτικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στον χώρο του ηλεκτρονικού επιχειρείν με έμφαση στις κινητές και ασύρματες τεχνολογίες και επιχειρηματικές εφαρμογές, τα διεισδυτικά και διάχυτα πληροφοριακά συστήματα, την προσομοίωση επιχειρηματικών διαδικασιών και την αξιολόγηση επιχειρηματικών επενδύσεων σε πληροφοριακά συστήματα. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 130 εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, συμπεριλαμβανομένων και των Information Systems Journal, International Journal of Electronic Commerce, και International Journal of Information Management. Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής επτά επιστημονικών περιοδικών, συμπεριλαμβανόμενων των International Journal of Mobile Communications και Business Process Management Journal. Έχει διατελέσει Γραμματέας της σειράς συνεδρίων International Conference on Mobile Business από το 2003 έως το 2008. Έχει, επίσης, διατελέσει προσκεκλημένος επιμελητής ειδικών εκδόσεων των International Journal of Electronic Commerce, International Journal of Mobile Communications, Business Process Management Journal και International Journal of Flexible Manufacturing Systems. Ήταν πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του International Conference on Mobile Business το 2010, ενώ έχει, επίσης, συμμετάσχει σε επιτροπές προγράμματος πολλών διεθνών συνεδρίων, όπως European Conference on Information Systems Evaluation, International Conference on Business Process Modelling, και Hawaiian International Conference on Systems Sciences.

Από το 2001, διευθύνει την ομάδα έρευνας για το κινητό και ασύρματο επιχειρείν (ISTLab Wireless Research Centre), η οποία συμμετέχει σε πληθώρα ερευνητικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων, μεταξύ των οποίων και η Παγκόσμια Έρευνα για το Ασύρματο Διαδίκτυο. 

Αναλυτικό Βιογραφικό:[pdf]

 

* Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν φέρει καμία ευθύνη όσον αφορά στην ακρίβεια των στοιχείων του συνοπτικού και του πλήρους βιογραφικού των μελών του προσωπικού, όπως αυτά αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους συντάκτες των βιογραφικών σημειωμάτων.