Social Hackers Academy

Ακολουθεί κείμενο της Social Hackers Academy.

Η Social Hackers Academy, είναι ένας εγγεγραμμένος Ελληνικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που ιδρύθηκε στην Αθήνα, το 2017. Αποστολή μας είναι να εκπαιδεύουμε, να βρίσκουμε εργασία  να ενσωματώνουμε στην κοινωνία άτομα από ευάλωτες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων, των μακροχρόνια ανέργων πολιτών και των ατόμων με αναπηρία. Παρέχουμε ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον τομέα του προγραμματισμού (Information Technology). Έτσι, παρέχουμε στους μαθητές μας τα εργαλεία και τις ευκαιρίες να αποκτήσουν απασχόληση στον τομέα της τεχνολογίας. Με την παρακολούθηση των μαθημάτων μας, οι απόφοιτοι μας μαθαίνουν να κατασκευάζουν ιστοσελίδες και εφαρμογές για το Internet. Έτσι μπορούν να απασχοληθούν ως developers σε εταιρείες τεχνολογίας  αλλά και όπου υπάρχουν αναγκες, που οι μαθητές μας μπορούν να καλύψουν.  

Τα βασικά μαθήματα που παρέχουμε περιλαμβάνουν:
Coding School  (Full Stack Web Development)
Wordpress Workshop (Front end web development)
Computer literacy (basic skills)) 

Τα μαθήματα παρέχονται δωρεάν στο κτίριο Romantso στην Αθήνα και κυμαίνονται από 2 εβδομάδες έως 6,5 μήνες. Παρέχουμε στους φοιτητές φορητούς υπολογιστές για όλη τη διάρκεια του μαθήματος για να μελετούν και να ολοκληρώνουν τις εργασίες τους. Οι εθελοντές καθηγητές μας είναι επαγγελματίες προγραμματιστές. 
Tο βασικό σημείο διαφοροποίησης της SHA είναι η προσέγγιση που επικεντρώνεται στην απασχόληση και η ολοκληρωμένη υποστήριξη για τις μοναδικές ανάγκες κάθε σπουδαστή. Οι ολιστικές υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν: Soft Skills Workshops, Interviews & CV Building Trainings , study groups.  Επιπλέον, η SHA διαθέτει ένα μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχέδιο για να καταστεί αυτοσυντηρούμενο και να χρηματοδοτήσει τις δραστηριότητές μας μέσω παρεχόμενων υπηρεσιών. Έτσι, θα δημιουργήσουμε ένα επιχειρηματικό μοντέλο, ένα Developers House, όπου οι μαθητές μας είτε θα βρίσκουν δουλειά σε άλλες εταιρείες (Recruitment Agency) είτε θα αναλαμβάνουν να εκτελέσουν projects για πελάτες της εταιρίας. (IT Outsourcing)
Προς το παρόν τρέχουμε 2 τάξεις ενώ και οι 20 μαθητές μας θα αποφοιτησουν μέσα στο επόμενο τρίμηνο. 
Στο αρχικό της στάδιο, η SHA χρηματοδοτήθηκε από δύο Venture Capitalists που αργότερα ανέλαβαν να αναλάβουν ρόλους στο Advisory Board. Από τότε η SHA χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από εταιρείες όπως το Beat, το VisionMobile και το SAP εκτός από τα χρήματα που αντλήθηκαν από μια επιτυχημένη εκστρατεία crowdfunding.
Όσον αφορά τις δυσκολίες υλοποίησης του έργου, ήταν λίγο δύσκολο να τραβήξουμε την προσοχή των επιδιωκόμενων δικαιούχων και των κεφαλαίων από εταιρείες.  Παράλληλα, αν πρέπει να αναφέρουμε, ένας παράγοντας που εμπόδισε την ανάπτυξή μας σε ένα βαθμό, η συνεχής ζήτηση σε IT Talent. Η ανάγκη για developers  είναι τόσο μεγάλη ώστε οι ίδιες οι εταιρείες δημιουργούν εκπαιδευτικούς κόμβους μέσα στις οργανώσεις τους για να βρουν και να βοηθήσουν να αναπτυχθούν ταλέντα. 
Επιπλέον, πιστεύουμε στην δύναμη της κοινής χρήσης και της μεγιστοποίησης των πόρων για να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Συνεργαζόμαστε με το Hack Your Future, μια ολλανδική σχολή κωδικοποίησης, για να μοιραστούμε το πρόγραμμα σπουδών και τη στρατηγική. Έχουμε επίσης συνεργαστεί και συνεργαζόμαστε με: Pathhea's Path, UNHCR, International Federation Coaching, Generation 2.0, Venture Friends, Marathon VC, Ugrow, Bizout Lab - Κρήτη και SKGTech - Θεσσαλονίκη. 

Δημιουργήσαμε σχέσεις με την τεχνολογική βιομηχανία για να τοποθετήσουμε τους αποφοίτους μας σε SAP, Agile Actors, Tripsta, Intrasoft, E-Food, Contact Pigeon, E-Table και Intracom Telecoms.