Πρόγραμμα “Αcceleration” για Health Tech and Wellness start-ups | Δηλώστε συμμετοχή δωρεάν!

Προθεσμία: 29 Ιουνίου 2018!

Η NN Hellas και το Orange Grove ενώνουν δυνάμεις για να υποστηρίξουν την επιχειρηματικότητα στους τομείς Τεχνολογίας Υγείας, Πρόληψης και Ευεξίας, σε ένα πρόγραμμα που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. 
Είστε ομάδα ή νέα start-up, αφοσιωμένη στους στόχους σας,  κι έτοιμοι να απογειωθείτε και να αναπτυχθείτε στη διεθνή αγορά;
Εάν ναι, υποβάλετε, την αίτησή σας σήμερα για να έχετε την ευκαιρία να λάβετε την καλύτερη επιχειρηματική & τεχνική υποστήριξη, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, από ειδικούς του σχετικού τομέα, μέσω προγράμματος acceleration, διάρκειας 3 μηνών!

Το πρόγραμμά μας

Στις ομάδες ή start-ups που θα επιλεγούν για το Πρόγραμμα Τεχνολογίας Υγείας, Πρόληψης και Ευεξίας, θα προσφερθεί η μοναδική ευκαιρία να:

  • Λάβουν εντατική κατάρτιση και υποστήριξη από τους ειδικούς στην ανάπτυξη start-ups της Oλλανδίας. Οι υπηρεσίες παρέχονται με την υποστήριξη των IdeaHackers, Orange Grove, NN Hellas  & του Ομίλου NN.
  • Εργαστούν για την επιβεβαίωση της δυναμικότητας της ιδέας τους.
  • Να εισαχθούν σε νέα δίκτυα εντός του προγράμματος μέσω της ολλανδικής Πρεσβείας, της  NN Hellas & του Ομίλου NN, της  IdeaHackers και του ήδη εδραιωμένου οικοσυστήματος start-ups του Orange Grove.
  • Συνεργαστούν στενά με την NN Hellas κατά τη διάρκεια του προγράμματος. Στόχος της NN Hellas είναι να στηρίξει την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες.

Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν στις ομάδες ή start-ups που θα επιλεγούν.  Αν είστε ομάδα ή start-up που δραστηριοποιείται στους παραπάνω τομείς και πρέπει να την γνωρίσει ο κόσμος, συμπληρώστε το έντυπο της αίτησης.


Ποιον αφορά;

Η NN Hellas & το Orange Grove στηρίζουν την ομάδων ή start-ups, οι οποίες παρέχουν λύσεις που στοχεύουν στη βελτίωση της υγείας, στην πρόληψη και ευεξία όλων.
H NN Hellas & το Orange Grove θα επιλέξουν τις καλύτερες, καινοτόμες ιδέες με το μεγαλύτερο θετικό αντίκτυπο. Οι ομάδες ή start-ups θα επιλεγούν βάσει της σύστασης της ομάδας τους, της βιωσιμότητας της ιδέας τους και του επιπέδου καινοτομίας τους.  Στις ομάδες που θα επιλεχθούν θα παρασχεθεί πλήρες πρόγραμμα καθοδηγούμενης εκπαίδευσης με την υποστήριξη των IdeaHackers.


Γιατί να συμμετάσχω στο Πρόγραμμα Τεχνολογίας Υγείας, Πρόληψης και Ευεξίας;

H NN Hellas και το Orange Grove είχαν την έμπνευση για τη δημιουργία ενός προγράμματος που με την υποστήριξη των IdeaHackers, πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Θα γνωρίσετε μέντορες υψηλού επιπέδου, οι οποίοι εργάζονται σε τοπικό ή παγκόσμιο επίπεδο. Θα έχετε, εξάλλου, την ευκαιρία να εκτεθείτε στα ΜΜΕ και να αποκτήσετε ευκαιρίες δικτύωσης. Εκτός αυτού, θα γνωρίσετε και άλλες ομάδες ή start-ups που εργάζονται στον ίδιο τομέα, αντιμετωπίζουν τις ίδιες προκλήσεις και ανταλλάσσουν συμβουλές για να επιλύσουν τα προβλήματά τους.  Όλα αυτά θα γίνουν στο πρώτο σας «γραφείο» στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Orange Grove. Όταν ολοκληρώσετε το πρόγραμμα, θα έχετε γίνει αποδέκτες πλήρους υποστήριξης μέσω της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας μας. Θα έχετε εκθέσει τις ιδέες σας σε πιθανώς ενδιαφερόμενα μέρη. Θα αποκτήσετε το πρώτο σας «γραφείο» στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Orange Grove. Επιπλέον, θα συναντήσετε τους πρώτους σας πιθανούς επενδυτές, που μπορεί να ενδιαφερθούν να επενδύσουν στην ιδέα σας. Το πρόγραμμα δεν απαιτεί ίδια κεφάλαια.


Τι είναι το Orange Grove;

Το Orange Grove αποτελεί διεθνή θερμοκοιτίδα για start-ups καθώς και κοινότητα νέων επιχειρηματιών στην Ελλάδα. Είναι αναγνωρισμένη πρωτοβουλία της  Πρεσβείας της Ολλανδίας στην Αθήνα και χρηματοδοτείται από Ελληνο-Ολλανδικές επιχειρήσεις.
Όραμα του Orange Grove είναι να ενθαρρύνει τους νεοεισερχόμενους στον επιχειρηματικό τομέα ώστε να συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή της χώρας καθώς και να ενισχύσουν την κουλτούρα της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.  Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε μας τη διεύθυνση:  www.orangegrove.eu.


NN Hellas

Η NN Hellas είναι η Νο1 πολυεθνική ασφαλιστική εταιρία ζωής στην ελληνική αγορά, όπου δραστηριοποιείται τα τελευταία 37 χρόνια. Αποτελεί μέλος του Ομίλου ΝΝ με ιστορία 170 ετών και ισχυρή παρουσία σε Ευρώπη και Ασία. Στην Ελλάδα εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους της  προσφέροντας καινοτόμα ασφαλιστικά προγράμματα Ζωής και Υγείας με επιλογές για αποταμίευση, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη, καθώς και για ομαδικές ασφαλίσεις. Η ΝΝ Hellas δραστηριοποιείται σε όλη τη χώρα μέσω ενός ισχυρού δικτύου Ασφαλιστικών Συμβούλων, καθώς και μέσω της συνεργασίας της με την Τράπεζα Πειραιώς στον τομέα του Bancassurance. Παράλληλα, διαθέτει εναλλακτική μέθοδο πρόσβασης στις υπηρεσίες της μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του Direct, ενώ μέσω της ΝΝ Μεσιτικής, έχει εξασφαλίσει συνεργασίες με τις μεγαλύτερες εταιρίες Γενικών Ασφαλίσεων για την παροχή ολοκληρωμένων πακέτων καλύψεων στους πελάτες της.
Η εταιρική διακυβέρνηση της ΝΝ Hellas διέπεται από τρεις  θεμελιώδεις αξίες: "Νοιαζόμαστε, Είμαστε ξεκάθαροι, Δεσμευόμαστε", ενώ όραμά της είναι να αποτελέσει έναν πρότυπο ασφαλιστικό οργανισμό. Η ΝΝ Hellas στηρίζει εμπράκτως την κοινωνία στην οποία λειτουργεί, εφαρμόζοντας ολοκληρωμένο πλάνο ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με στόχο τη στήριξη ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού . Από το 2014 η ΝΝ Ηellas βραβεύεται σταθερά ως η «Καλύτερη Ασφαλιστική Εταιρία Ζωής στην Ελλάδα» από το διεθνώς διακεκριμένο περιοδικό World Finance.
Πρόσφατα, η NN Hellas ανακοίνωσε ότι είναι  Χρυσός Χορηγός της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας για την τριετία 2018-2020. Η NN Hellas είναι η μόνη ασφαλιστική εταιρεία στην Ελλάδα που συμμετέχει ως χορηγός της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση: nnhellas.gr.

Ποια είναι η IdeaHackers;

Η IdeaHackers είναι ένας οργανισμός από τη Ολλανδία που υποστηρίζει την καινοτομία με προγράμματα πρακτικής εκμάθησης και μέσω μίας ευρείας κοινότητας επαγγελματιών που αλληλοϋποστηρίζονται με στόχο να επιτύχουν. Έχουν σχεδιάσει και οργανώσει προγράμματα κατάρτισης για start-ups και πολυεθνικές, προσφέροντας βοήθεια σε επιχειρηματίες και καινοτόμες εταιρίες, ώστε να πραγματοποιήσουν τις ιδέες τους. Μέσω του Δικτύου της IdeaHackers συνδέουμε επαγγελματίες και start-ups με ενδιαφέρουσες ευκαιρίες με στόχο την καινοτομία. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε μας τη διεύθυνση: http://ideahackers.nl/.
 

Τι σημαίνει καινοτόμος start-up;

Πρόκειται για μία νέα επιχείρηση που δημιουργείται για να διερευνήσει και να εφαρμόσει ένα βιώσιμο μοντέλο βασισμένο σε ένα προϊόν, μια υπηρεσία, μια διαδικασία ή μια πλατφόρμα, με στόχο να ανταποκριθεί σε μία ανάγκη της αγοράς.
Στόχος του πρώιμου επιχειρηματικού μοντέλου μιας start-up μπορεί να είναι  για παράδειγμα τα έσοδα, το κέρδος,  ο αριθμός χρηστών, ο αριθμός των ‘κλικ’ ή οτιδήποτε έχει συμφωνηθεί με τους επενδυτές.


Υποβολή αίτησης:

Αν είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα της ιδέας ή της start-up επιχείρησής σας, δεν έχετε παρά να υποβάλετε την αίτησή σας εδώ.    
Συμπληρώστε την αίτηση με προσοχή - θα ληφθούν υπ’ όψη μόνον  πλήρως συμπληρωμένες αιτήσεις στην Αγγλική γλώσσα.   Όσο πιο ακριβείς οι παρεχόμενες πληροφορίες, τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες επιτυχίας σας. Και όσο νωρίτερα υποβάλετε την αίτησή σας, τόσο το καλύτερο! 
Η πρώτη επιλογή θα γίνει βάσει των της αίτησης στον πρώτο γύρο και θα ακολουθήσει συνέντευξη (στην Αγγλική γλώσσα!) στον δεύτερο γύρο.
Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων λήγει την 29η Ιουνίου 2018. 


Πώς γίνεται η επιλογή των start-ups;

Βασίζεται σε προκαθορισμένα κριτήρια τα οποία περιλαμβάνουν το προϊόν, την καινοτομία, τη δεκτικότητα από την αγορά, την αξιολόγηση της ομάδας, καθώς και την καταλληλότητα της ιδέας για το συνολικό πρόγραμμα. Το πρόγραμμα παρέχεται αποκλειστικώς στην Αγγλική γλώσσα. Την ημέρα του τελικού διαγωνισμού οι παρουσιάσεις θα διεξαχθούν στην αγγλική γλώσσα, οπότε η καλή της γνώση αποτελεί προϋπόθεση για συμμετοχή.  
 

Πότε θα μάθω αν επιλέχτηκα;

Θα σας ενημερώσουμε το αργότερο μέχρι την 14η Αυγούστου 2018. 


Τι συμβαίνει αν επιλεγώ;

Μπορείτε να συμμετάσχετε δωρεάν στο πρόγραμμα. Το πρόγραμμα αποτελείται από δύο φάσεις:

Φάση 1:

Εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, διάρκειας τριών εβδομάδων από την IdeaHackers για να τεστάρετε την ιδέα σας.

  • 24-28 Σεπτεμβρίου 2018
  • 8-12 Οκτωβρίου 2018
  • 15-19 Οκτωβρίου 2018

Συνίσταται όλα τα μέλη της ομάδας να είναι διαθέσιμα σε όλη τη διάρκεια των τριών αυτών εβδομάδων.

Φάση 2:

Μετά το πρόγραμμα των τριών  εβδομάδων, όλες οι start-ups θα λαμβάνουν συνεχή υποστήριξη από την NN Hellas και το Orange Grove μέχρι τον Τελικό της 11ης Δεκεμβρίου.  Στην φάση αυτή θα επικεντρωθείτε στην ανάπτυξη της ιδέας/τεχνολογίας για τους πρώτους σας πελάτες. Η Φάση 2 θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 2 Οκτωβρίου και 11 Δεκεμβρίου.  

Άλλες σημαντικές ημερομηνίες στις οποίες πρέπει να είστε διαθέσιμοι:

3η & 4η εβδομάδα του Ιουλίου - Συνεντεύξεις επιλογής
10 Σεπτεμβρίου 2018 – Introduction Day
11η Δεκεμβρίου 2018 - Ημέρα Tελικού
Το πρόγραμμα θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα στην έδρα της Orange Grove.


Τι σημαίνει Ημέρα Τελικού;

Στο τέλος του προγράμματος, οι επιλεγείσες start-up εταιρείες θα έχουν την ευκαιρία να συστηθούν στο κοινό που θα αποτελείται από διεθνείς επενδυτές, μέλη της κοινότητας των start-ups και στελέχη μεγάλων εταιρειών. Η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τις τρεις καλύτερες ιδέες μεταξύ των υποψηφίων. Στη διάρκεια τέτοιων εκδηλώσεων συχνά οι start-ups ανακαλύπτονται από επενδυτές, βρίσκουν τους πρώτους τους πελάτες μέσω των μεγάλων εταιρειών ή/και εκτίθενται στα ΜΜΕ.

Πληροφορίες:

Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες ή βοήθεια σχετικά με την παραπάνω πρόσκληση ή τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Κα Sibel Kurt στο Orange Grove (startups@orangegrove.eu, +30 211 4082552/8).

Δηλώστε συμμετοχή δωρεάν!