6ος Φοιτητικός Διαγωνισμός Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας JA Start Up 2020 του JA Greece

 

Για 6η συνεχή χρονιά το Junior Achievement (JA) Greece, μέλος του παγκόσμιου, μη-κερδοσκοπικού οργανισμού JA Worldwide, που εφαρμόζει εκπαιδευτικά προγράμματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας -από το Δημοτικό έως το Πανεπιστήμιο- σε 122 χώρες σε όλο τον κόσμο, υλοποιεί το JA Start-Up, προσφέροντας σημαντικά οφέλη και ευκαιρίες διάκρισεις σε όλους τους φοιτητές.

 

Το Concept

To πρόγραμμα "Start Up" είναι ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του JA Europe που υλοποιείται ταυτόχρονα σε 300 Πανεπιστήμια σε όλη την Ευρώπη με τη συμμετοχή 15.000 φοιτητών. Το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σε φοιτητές 18-30 ετών να αναπτύξουν τη δική τους επιχειρηματική ιδέα και τους βοηθάει να αξιοποιήσουν τις δεξιότητές τους σε διάφορους τομείς και δραστηριότητες μιας επιχείρησης. Ουσιαστικά, φοιτητές δημιουργούν ομάδες και για ένα διάστημα τριών μηνών εργάζονται πάνω στην ανάπτυξη μιας επιχειρηματικής ιδέας, έχοντας υποστήριξη από καθηγητές και μέντορες. 

Benefits
-Συμμετοχή στην πλατφόρμα του προγράμματος με πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό που καλύπτει σύγχρονα θέματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.
-Δυνατότητα παρακολούθησης Webinars σε εξειδικευμένα θέματα από Experts.
-Συνεχής υποστήριξη και καθοδήγηση από Μέντορες, έμπειρα στελέχη της αγοράς και του κόσμου των επιχειρήσεων
-Δικαίωμα χρήσης και αξιοποίησης των υποδομών του JAGreece (στην έδρα, στο Χαλάνδρι) για όλο το διάστημα υλοποίησης του διαγωνισμού (24 Φεβρουαρίου - τέλος Ιουνίου), στο πλαίσιο λειτουργίας του JAGreeceIncubator.
-Ένταξη στη μεγάλη οικογένεια του JuniorAchievementκαι πρόσβαση σε ένα πλήθος ευκαιριών μάθησης και ενημέρωσης
-Εξαιρετικές ευκαιρίες για δικτύωση μέσω της επαφής των συμμετεχόντων με άλλα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, Επιχειρήσεις και φοιτητές με παρόμοια ενδιαφέροντα.
-Χρηματικά έπαθλα για τις πρώτες τρεις (3) ομάδες του Τελικού Εθνικού Διαγωνισμού (3.000€ για την 1η ομάδα, 2.000€ για τη 2η και 1.000€ για την 3η) για την κάλυψη των πρώτων εξόδων έναρξης ή / και λειτουργίας της επιχείρησης.
-Συμμετοχή της Νικήτριας Ομάδας του Εθνικού Διαγωνισμού στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό όλων των JAStartUp από τις χώρες της Ευρώπης, EnterpriseChallenge, που φέτος ειδικά θα γίνει στην Αθήνα, 24-27 Ιουνίου, με όλα τα έξοδα καλυμμένα.

Δήλωση Συμμετοχής

Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο:https://forms.gle/JxEA6Wdqz3mSDfSE9. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως και 23 Φεβρουαρίου και οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα λάβουν άμεσα πρόσβαση στην πλατφόρμα του προγράμματος.

Περισσότερα για το JAGreece και το πρόγραμμα JA Start Up μπορείτε να δείτε εδώ