2ο ΟΠΑ Run: Τα εισιτήρια είναι διαθέσιμα!

 

Την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής συνδιοργανώνουν, για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Πεδίον του Άρεως, το ΟΠΑ Run που περιλαμβάνει αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων και περίπατο 2 χιλιομέτρων. 

Το ΟΠΑ Run εντάσσεται στη στρατηγική κοινωνικής προσφοράς του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ως δράση του Προγράμματος Εθελοντισμού «AUEB Volunteers» και αποτελεί τη μαζικότερη κοινωνική δράση του Πανεπιστημίου των τελευταίων ετών. Η «σύλληψη» της ιδέας του ΟΠΑ Run ανήκει σε φοιτητές του Ιδρύματος, οι οποίοι αποτελούν και την κύρια οργανωτική ομάδα. Ο Αγώνας πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Φέτος, μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο  http://www.kethea-diavasi.gr/ ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, το μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στη χώρα μας, με σκοπό την ψηφιακή παραγωγή ενός video spot παρουσίασης της ταυτότητάς του. Σκοπός του βίντεο είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στο θέμα γενικά της αντιμετώπισης της τοξικοεξάρτησης και, ειδικότερα, της ισότιμης ένταξης των πρώην χρηστών στην αγορά εργασίας. 

Η συμμετοχή για τον περίπατο των 2 χλμ. είναι δωρεάν, ενώ το κόστος συμμετοχής για τον αγώνα δρόμου των 5 χλμ. ανέρχεται στα 3 ευρώ. Όπως και πέρυσι, ο αριθμός εισιτηρίων είναι περιορισμένος. Επιπλέον, σημαντικός αριθμός εισιτηρίων θα διατεθεί δωρεάν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως πρόσφυγες, μετανάστες, αστέγους, ασθενείς χρόνιων παθήσεων παιδιά και εφήβους των κοινωνικών φροντιστηρίων της Αθήνας κ.λπ.

Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019, θα λάβει χώρα το Treasure Hunt, το 2ο pre-event του ΟΠΑ Run 2019. Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι δωρεάν, αλλά είναι απαραίτητη η προεγγραφή. 

Όσοι επιθυμούν, έχουν την ευκαιρία να βοηθήσουν στη διοργάνωση του Αγώνα ως εθελοντές. Για λεπτομέρειες πατήστε http://auebvolunteers.gr/opa-run-2019-kalesma-ethelonton 

Τα εισιτήρια για το 2ο ΟΠΑ Run είναι πλέον διαθέσιμα. Για τη συμμετοχή και επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο: www.aueb.gr/oparun