10 Χρόνια Επιχειρηματικότητα - 100 Χρόνια ΟΠΑ: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση!

 

 

 

10 Χρόνια Επιχειρηματικότητα - 100 Χρόνια ΟΠΑ

 

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για τα «10 Χρόνια Επιχειρηματικότητα – 100 Χρόνια ΟΠΑ» που διοργανώθηκε από τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜοΚΕ) και το Κέντρο ACEin του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στους χώρους του Κέντρου ACEin.

 

Ο Αναπληρωτής Πρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού, Καθηγητή Δ. Μπουραντώνη τόνισε ότι «Όραμα μας είναι να συνεχίσει το ΟΠΑ να συμβάλει με τις δράσεις του και την υποστήριξη του στις σύγχρονες προκλήσεις της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας» και χαιρέτησε την πολυετή πορεία και τα εντυπωσιακά αποτελέσματα των δράσεων επιχειρηματικότητας στο ΟΠΑ. Στο πλαίσιο αυτό, τέσσερις νέοι επιχειρηματίες, που ξεκίνησαν από το ΟΠΑ, οι Γ. Ήμελος και Σ. Αλκίδης, συν-ιδρυτές της Collegelink, ο Λ. Αραπάκης, συν-ιδρυτής της Εναλεία, ο Π. Μήτσιος, συν-ιδρυτής της ΤΕΚΜΟΝ, και ο Γ. Στέγγος, συν-ιδρυτής της Cyclefi, μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από το ξεκίνημα και την μέχρι τώρα πορεία τους.

 

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την απονομή του βραβείου επιχειρηματικής αριστείας στον Αλέξανδρο Χατζηελευθερίου, CEO/συν-ιδρυτή της Blueground και μεταπτυχιακό απόφοιτο του ΟΠΑ, ο οποίος μίλησε για την εντυπωσιακή πορεία της Blueground μέχρι σήμερα, και έθεσε τον πήχυ ψηλά για το τι μπορεί να καταφέρει μια νέα ελληνική νεοφυής επιχείρηση.

 

Η γιορτή για τα 10 χρόνια επιχειρηματικότητας στο ΟΠΑ ολοκληρώθηκε με τη βράβευση των νικητών του 9ου Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας της ΜοΚΕ ΟΠΑ (Reckit, e-stand, Hows.gr, και Naturapple). Τα χρηματικά έπαθλα προς τις νικήτριες ομάδες είναι ευγενική χορηγία της ESA security solutions και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.