Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών υποδέχτηκε τους πρώτους φοιτητές της νέας εκατονταετίας του

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών υποδέχτηκε τους περίπου δύο χιλιάδες πρωτοετείς φοιτητές του, σε κλίμα ιδιαίτερα εορταστικό, αφού φέτος συμπληρώνονται 100 Χρόνια από την ίδρυσή του.

Η υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών ολοκληρώθηκε, την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, με ειδική εκδήλωση στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος, που περιλάμβανε επετειακή φωτογράφιση των Πρυτανικών Αρχών, του Διδακτικού & Διοικητικού Προσωπικού και πλήθους φοιτητών, και συνεχίστηκε με πρόγραμμα από την ομάδα παραδοσιακών χορών του Πανεπιστημίου.

Όπως ανέφερε στον χαιρετισμό του ο  Πρύτανης του ΟΠΑ, Καθηγητής  Εμμανουήλ Γιακουμάκης, στη Τελετή Υποδοχής των Πρωτοετών Φοιτητών: «Το Πανεπιστήμιό μας συμπληρώνει φέτος εκατό χρόνια ζωής. Εκατό χρόνια κόπων, προσπαθειών, μα και μεγάλων χαρών. Εκατό χρόνια προσφοράς στην ελληνική νεολαία, στην παιδεία, στην κοινωνία, στη χώρα. Η επιτυχής αυτή πορεία στηρίχτηκε στους ακαδημαϊκούς δασκάλους, στους φοιτητές και στο προσωπικό που υπηρέτησαν το Ίδρυμα όλα αυτά τα χρόνια. Με τη βοήθεια της ελληνικής πολιτείας και την υποστήριξη της ελληνικής κοινωνίας, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διακρίνεται στις διεθνείς κατατάξεις πανεπιστημίων και αποτελεί το κορυφαίο πανεπιστήμιο της χώρας στις επιστήμες που θεραπεύει».  Ο Πρύτανης του ΟΠΑ απευθύνθηκε στους νέους φοιτητές που περνούν το κατώφλι του Ιδρύματος στην αφετηρία της νέας εκατονταετίας του, λέγοντας: «Να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι η ιδιότητα του φοιτητή αποτελεί μοναδική ευκαιρία επιστημονικής και πνευματικής ανάπτυξης, κοινωνικής και πολιτικής ολοκλήρωσης. Ολόψυχα σας εύχομαι να την αξιοποιήσετε τόσο για το προσωπικό σας καλό, όσο και για την ευημερία της κοινωνίας μας. Σας καλωσορίζω στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σας εύχομαι κάθε επιτυχία!»