"ΕΡΜΗΣ" ο Πρώτος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Οικονομικά

"ΕΡΜΗΣ"

Ο Πρώτος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Οικονομικά

 

 

 

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ), στο πλαίσιο εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυσή του, διοργανώνει τον Πρώτο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Οικονομικά «ΕΡΜΗΣ» για μαθητές Γ’ Λυκείου ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Η οργάνωση και διεξαγωγή του διαγωνισμού αναλαμβάνεται, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας (Φ15/178112/Δ2/14-11-2019), από το ΟΠΑ, σε συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και την Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σκοπός του Διαγωνισμού είναι  να καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός άμιλλας οικονομικών γνώσεων ανάμεσα στους μαθητές Λυκείου στην Ελληνική Επικράτεια, ώστε να ενισχυθεί η έφεση των υποψηφίων φοιτητών στις οικονομικές σπουδές και να δημιουργηθούν κίνητρα στην νέα γενιά, προκειμένου να αποκτήσει καλύτερη πληροφόρηση και γνώσεις για τις οικονομικές εξελίξεις. Γενικότερα, αποσκοπεί στο να προάγει την οικονομική παιδεία στη Μέση Εκπαίδευση και να κινητοποιήσει τους μαθητές Λυκείου να ασχοληθούν συστηματικά με τις οικονομικές σπουδές, ώστε οι τελευταίες να αποτελέσουν προτεραιότητα στις επιλογές τους.

Οι συμμετέχοντες στον Διαγωνισμό θα εξετάζονται γραπτά στο γνωστικό αντικείμενο των Οικονομικών, όπως αυτό προσδιορίζεται από τη σχετική διδακτέα ύλη του Λυκείου, αλλά και τις ευρύτερες γνώσεις και αναφορές που περιέχονται σε άλλα παρεμφερή βιβλία του Λυκείου.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφθείτε τον σύνδεσμο: www.diagonismos.ermis.aueb.gr

Υπεύθυνη επικοινωνίας: κα Χριστίνα Βάγγη (info@diagonismos.ermis.aueb.gr).