Δελτία Τύπου


14-3-2017 id:3151

"Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δίπλα στους ασθενείς που χρήζουν δωρεάς μυελού των οστών"

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δίπλα στους ασθενείς που χρήζουν δωρεάς μυελού των οστών

περισσότερα...
8-3-2017 id:3149

"Στην ελίτ των Πανεπιστημίων παγκοσμίως το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σύμφωνα με την διεθνή λίστα κατάταξης QS "

Στην ελίτ των Πανεπιστημίων παγκοσμίως το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σύμφωνα με την διεθνή λίστα κατάταξης QS

περισσότερα...
2-2-2017 id:3109

"Το ΟΠΑ κατατάσσεται μεταξύ των 300 καλύτερων Business Schools παγκοσμίως από την Eduniversal!"

Το ΟΠΑ κατατάσσεται μεταξύ των 300 καλύτερων Business Schools παγκοσμίως από την Eduniversal!

περισσότερα...
26-1-2017 id:3102

"Νέος κύκλος προγραμμάτων eLearning του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών "

Νέος κύκλος προγραμμάτων eLearning του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

περισσότερα...
23-1-2017 id:3094

"To OΠΑ στα κορυφαία 250 Business Schools παγκοσμίως στην κατηγορία "Superior" σύμφωνα με τη διεθνή λίστα κατάταξης QS"

To OΠΑ στα κορυφαία 250 Business Schools παγκοσμίως στην κατηγορία "Superior" σύμφωνα με τη διεθνή λίστα κατάταξης QS

περισσότερα...
23-12-2016 id:3050

"Το ΟΠΑ δείχνει έμπρακτα την αλληλεγγύη του μέσα από μια σειρά δράσεων Κοινωνικής Προσφοράς."

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του οργάνωσε πρόσφατα μια σειρά δράσεων για να ενισχύσει και να στηρίξει τους συνανθρώπους μας που πλήττονται.

περισσότερα...
21-12-2016 id:3047

"Απονομή Βραβείων του 9ου Φοιτητικού Διαγωνισμού Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Ennovation 2016"

Απονομή Βραβείων του 9ου Φοιτητικού Διαγωνισμού Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Ennovation 2016

περισσότερα...
29-11-2016 id:3012

"Διάκριση Αριστείας EFQM «Committed to Excellence» "

Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών απονεμήθηκε η υψηλή διάκριση αριστείας «Committed to Excellence» 2 Αστέρων από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ποιότητας (EFQM).

περισσότερα...
25-11-2016 id:3006

"Ενημερωτική Εκδήλωση για τις Σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για Γονείς, Εκπαιδευτικούς και Επαγγελματίες Συμβούλους Επαγγελματικού Προσανατολισμού"

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, κατανοώντας την ανάγκη για άμεση και ολοκληρωμένη ενημέρωση των γονιών και επαγγελματιών της εκπαίδευσης για τις παρεχόμενες προπτυχιακές σπουδές στο Ίδρυμα και τις προοπτικές απασχόλησης μετά τη λήψη του πτυχίου, διοργανώνει Ενημερωτική Εκδήλωση την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016, στις 17:30 στο Αμφιθέατρο Αντωνιάδου του Πανεπιστημίου (1ος Όροφος, Πτέρυγας Αντωνιάδου).

περισσότερα...
22-11-2016 id:2995

"Πιστοποίηση του Εργαστηρίου Διοικητικής Επιστήμης (ISO 9001-TUV Hellas) και του MSc στη Διοικητική Επιστήμη και Τεχνολογία (EFQM-ΕΕΔΕ) του Τμήματος ΔΕΤ"

Tο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών (ΟΠΑ) επενδύει συστηματικά στην ποιότητα και την αριστεία, επιδιώκοντας την αξιολόγηση και τη συμμόρφωση με διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα. Στο πλαίσιο αυτό, τo Εργαστήριο Διοικητικής Επιστήμης (Management Science Laboratory - MSL) του Τμήματος επαναπιστοποιήθηκε κατά το πρότυπο ISO 9001-2008 από την TUV Hellas στις 21 Σεπτεμβρίου 2016. Επίσης, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος στη Διοικητική Επιστήμη και Τεχνολογία (MSc in Management Science and Technology) πιστοποιήθηκε πρόσφατα στο 1ο επίπεδο της Πιστοποίησης "EFQM Levels of Excellence - Committed to Excellence" που διαχειρίζεται η Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).

περισσότερα...
10-11-2016 id:2886

"2ο Coding Bootcamp για μαθητές Λυκείου και Γ' Γυμνασίου από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΟΠΑ"

40 μαθητές από διαφορετικά Λύκεια και Γυμνάσια της χώρας παρακολούθησαν το 2ο Coding Bootcamp για μαθητές Λυκείου και Γ? Γυμνασίου, που διοργάνωσε το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου και το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016.

περισσότερα...
1-11-2016 id:2873

"Το ΟΠΑ τιμά και βραβεύει τους δυο Ολυμπιονίκες του"

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρωτοπόρο στον χώρο της εκπαίδευσης και δίνοντας έμφαση στην αριστεία, βράβευσε και τίμησε τους διακεκριμένους αθλητές - φοιτητές του με μια σεμνή τελετή.

περισσότερα...
22-9-2016 id:2817

"Διεθνής ημερίδα "Αξιοποίηση της έρευνας και προώθηση της επιχειρηματικότητας στα Πανεπιστήμια" από το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας ACEin του ΟΠΑ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Tel Aviv και την Πρεσβεία του Ισραήλ"

To Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας ACEin του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Tel Aviv και την Πρεσβεία του Ισραήλ, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία διεθνή εκδήλωση την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016.

περισσότερα...
18-7-2016 id:2775

"Ολοκλήρωση 7ου Θερινού Σχολείου Νεανικής Επιχειρηματικότητας του ΟΠΑ (YES Program) "

Για 7η συνεχή χρονιά διεξήχθη με επιτυχία το Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (YES program) από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με στόχο την ανάδειξη της νεανικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, το σχολείο εκπαιδεύει τους μαθητές στη δόμηση επιχειρηματικού πλάνου και στα βήματα που απαιτούνται για την υλοποίηση μιας επιχειρηματικής ιδέας.

περισσότερα...
21-6-2016 id:2751

"Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης σε αποκλειστική συνεργασία με την Alpha Bank"

Tο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι και φέτος ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες επιλογής και ξεκινάει άμεσα η απασχόληση φοιτητών του Ιδρύματος στον Όμιλο της Alpha Bank στο πλαίσιο του «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ», Μαζί μας.

περισσότερα...
16-6-2016 id:2746

"Υλοποίηση δράσης ενημέρωσης υποψήφιων φοιτητών για συμπλήρωση Μηχανογραφικού Δελτίου"

Η συγκεκριμένη υπηρεσία θα αφορά αποκλειστικά στα επιστημονικά αντικείμενα τα οποία υπηρετεί και προσφέρει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο σύνολο των οκτώ προπτυχιακών του Τμημάτων. Η περίοδος που θα προσφέρεται η δράση συμβουλευτικής θα είναι όλο το διάστημα που οι υποψήφιοι φοιτητές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα έχουν στη διάθεσή τους για να καταθέτουν τα μηχανογραφικά τους δελτία, δηλαδή από 15 Ιουνίου έως 8 Ιουλίου 2016.

περισσότερα...
25-5-2016 id:2720

"Επιτυχής ολοκλήρωση των «Ημερών Καριέρας» της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του ΟΠΑ"

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες των «Ημερών Καριέρας» που διοργάνωσε το Γραφείο Διασύνδεσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με την υποστήριξη της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας - ΔΑΣΤΑ. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στις 17 Μαΐου 2016, από τις 9:30 έως τις 17:00, στο κτήριο Μηχανουργείο, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

περισσότερα...
4-4-2016 id:2666

"Επιτυχής ολοκλήρωση ενημερωτικών εκδηλώσεων σε μαθητές λυκείων"

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) ολοκλήρωσε και φέτος με μεγάλη επιτυχία τον κύκλο ενημερωτικών εκδηλώσεων που απευθύνεται στους μαθητές Λυκείου και στοχεύει στην ενημέρωση των υποψηφίων φοιτητών για τα Προγράμματα Σπουδών του.

περισσότερα...
24-3-2016 id:2657

"Ημερίδα με θέμα «Οι προοπτικές και ο ρόλος της Κίνας στην περιοχή της Ευρωμεσογείου»"

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκε και συζητήθηκε ο ρόλος της Μεσογείου ως θαλάσσιος δρόμος μεταφοράς αγαθών από και προς την Κίνα και η σημαντικότητα των ανεπτυγμένων υποδομών, καθώς και η σημαντική συμβολή της εκπαίδευσης της επόμενης γενιάς επιστημόνων, ειδικών σε θέματα σχετικά με την εμπορική συνεργασία και συνέργειες Κίνας - Ευρώπης και το ευρώ.

περισσότερα...
22-3-2016 id:2654

"Ολοκλήρωση 2ου Σεμιναρίου Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας"

Γέφυρα με τον κόσμο των κοινωνικών επιχειρήσεων δημιουργεί το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με την ολοκλήρωση του 2ου Σεμιναρίου Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας που πραγματοποιήθηκε στις 4 Μαρτίου 2016 στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου.

περισσότερα...
4-3-2016 id:2629

"H εξωτερική αξιολόγηση του ΟΠΑ από την ΑΔΙΠ επιβεβαιώνει το υψηλό κύρος της ακαδημαϊκής του ταυτότητας"

Στο πλαίσιο της τακτικής εξωτερικής αξιολόγησης των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση του ΟΠΑ από την Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας (ΑΔΙΠ).

περισσότερα...
26-2-2016 id:2627

"Σεμινάριο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας"

Σεμινάριο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας

περισσότερα...
23-2-2016 id:2617

"Πραγματοποίηση τρίτης Διαδικτυακής διάλεξης στο ΟΠΑ"

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών συνεχίζει τη Σειρά Διαδικτυακών Διαλέξεων ? Συζητήσεων, αποσκοπώντας στο να προσφέρει στην πανεπιστημιακή κοινότητα και την κοινωνία τις σκέψεις και τους προβληματισμούς διακεκριμένων Ελλήνων για τα μεγάλα ζητήματα της εποχής μας, καθώς και τους οραματισμούς τους για το μέλλον.

περισσότερα...
22-1-2016 id:2626

"Ολοκλήρωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος για νέους με τη συνεργασία του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και του ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ "

Με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακή συμμετοχή ολοκληρώθηκε το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Σεμινάρια Ανάπτυξης Δεξιοτήτων για Νέους» που υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του πρωτοπόρου Ενεργειακού Ομίλου, Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) και του κορυφαίου εκπαιδευτικού Ιδρύματος, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ).

περισσότερα...
8-12-2015 id:2532

"Τελετή Παράδοσης - Παραλαβής της Πρυτανείας"

Την Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2015, ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών καθηγητής Κωνσταντίνος Γάτσιος παρέδωσε την Πρυτανεία του Ιδρύματος στο νέο Πρύτανη καθηγητή Εμμανουήλ Γιακουμάκη.

περισσότερα...
26-11-2015 id:2518

"Επίσκεψη φοιτητών Πανεπιστημίου Μάλμε στο ΟΠΑ"

Τον προηγούμενο μήνα, επισκέφθηκαν τη χώρα μας 18 μέλη του Συνδέσμου Εξωτερικών Υποθέσεων του Μάλμε («UF Malmö»), προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές πολιτικών επιστημών και διεθνών σχέσεων του ομώνυμου πανεπιστημίου, με σκοπό την εκ του σύνεγγυς ενημέρωσή τους για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην Ελληνική κοινωνία και την νεολαία, αλλά και το μεταναστευτικό ζήτημα των τελευταίων μηνών.

περισσότερα...
19-11-2015 id:2503

"Πρόγραμμα Erasmus+ Διεθνής Κινητικότητα"

Το ΟΠΑ έλαβε από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, μετά από υποβολή σχετικής αίτησης, χρηματοδότηση για δραστηριότητες Κινητικότητας στο πλαίσιο του νέου Προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «ERASMUS+ ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ».

περισσότερα...
11-11-2015 id:2495

"Εκλογή Ανάδειξης Πρύτανη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών"

Νέος Πρύτανης για την επόμενη τετραετία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών εκλέχτηκε ο Καθηγητής Εμμανουήλ Γιακουμάκης. Στις εκλογές που διεξήχθησαν στις 10/11/2015 ο κος Γιακουμάκης έλαβε 122 ψήφους επί συνόλου 152 ψηφισάντων και εκλέγεται Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

περισσότερα...
27-10-2015 id:2475

"Η Ελλάδα πόλος έλξης για επενδύσεις σε τεχνολογική ανάπτυξη: Στόχος η δημιουργία 500.000 θέσεων εργασίας μέσα στην επόμενη δεκαετία (2016-2025)"

Με εκτιμήσεις που δείχνουν ότι μέχρι το 2020 θα έχουμε περισσότερες από 800.000 κενές θέσεις εργασίας στην Ευρώπη στον τομέα των νέων τεχνολογιών και της Πληροφορικής, προκύπτει μία μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα για δημιουργία 500.000 νέων θέσεων εργασίας μέσα στην επόμενη δεκαετία.

περισσότερα...
28-9-2015 id:2444

"11th EIASM Interdisciplinary Workshop on "Intangibles, Intellectual Capital & Extra-Financial Information""

Στις 17 & 18 Σεπτεμβρίου 2015 έλαβε χώρα με μεγάλη επιτυχία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 11th EIASM Interdisciplinary Workshop on "Intangibles, Intellectual Capital & Extra-Financial Information". Το Workshop συνδιοργανώθηκε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το European Institute for Advanced Studies in Management (EIASM - www.eiasm.org) και το Πανεπιστήμιο της Ferrara. Υπεύθυνη διοργάνωσης του συνεδρίου ήταν η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Λογιστικής του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, κυρία Σάνδρα Κοέν.

περισσότερα...
24-9-2015 id:2442

"Σίτιση φοιτητών του ΟΠΑ στη ΦΕΑ"

Με αφορμή δημοσιεύματα του αθηναϊκού τύπου με τίτλους όπως: «κόβουν τη σίτιση στη Φοιτητική Εστία Αθήνας» ή «χωρίς φαγητό η Εστία ΑΣΟΕΕ» κλπ, από τα οποία συνάγεται ότι το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) αφήνει χωρίς σίτιση τους φοιτητές και φοιτήτριές του που διαμένουν στη Φοιτητική Εστία Αθηνών (ΦΕΑ), η Πρυτανεία του ΟΠΑ, προς αποκατάσταση της αλήθειας, ενημερώνει για τα ακόλουθα.

περισσότερα...
23-6-2015 id:2393

"Φοιτητές και απόφοιτοι του MBA του ΟΠΑ αποκτούν επαγγελματική εμπειρία στη WIND"

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων: MBA του ΟΠΑ, στο πλαίσιο συνεργασίας με την εταιρεία τηλεπικοινωνιών WIND και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Οικονομικής & Επιχειρησιακής Στρατηγικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές και αποφοίτους του να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία κάνοντας πρακτική άσκηση.

περισσότερα...
15-6-2015 id:2384

"Παροχή υπηρεσιών πληροφόρησης προς υποψήφιους φοιτητές για συμπλήρωση Μηχανογραφικού Δελτίου από το Γραφείο Διασύνδεσης του ΟΠΑ"

Το Γραφείο Διασύνδεσης του ΟΠΑ εγκαινιάζει μια νέα δράση ενημέρωσης και συμβουλευτικής γύρω από θέματα που αφορούν στις σπουδές στο Πανεπιστήμιο. Η συγκεκριμένη υπηρεσία θα αφορά αποκλειστικά στα επιστημονικά αντικείμενα τα οποία υπηρετεί και προσφέρει το ΟΠΑ στο σύνολο των οκτώ προπτυχιακών του Τμημάτων. Η περίοδος που θα προσφέρεται η δράση συμβουλευτικής θα είναι από 15 Ιουνίου έως 7 Ιουλίου 2015 καθημερινά κατά τις ώρες 13:00 - 15:00. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προσεγγίσουν το Γραφείο Διασύνδεσης ΟΠΑ για την συγκεκριμένη δράση στην τηλεφωνική γραμμή 210 8203 220 και στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: mihanografiko@aueb.gr. Υπεύθυνος επικοινωνίας ο κ. Βίκτωρας Κούκης - στέλεχος του Γραφείου Διασύνδεσης ΟΠΑ.

περισσότερα...
9-6-2015 id:2378

"Το ΚΕΚ/ΟΠΑ στηρίζει το πρώτο HR Community Conference & Awards "

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΟΠΑ συμμετείχε ως conference sponsor στο πρώτο HR Community Conference and Awards.

περισσότερα...
27-3-2015 id:2313

"ΟΤΕ/COSMOTE και ΟΠΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους "

Υπογραφή συμφωνίας για ανταλλαγή τεχνογνωσίας, δημιουργία εργαστηρίου νέων τεχνολογιών και κοινή συμμετοχή σε έργα έρευνας και ανάπτυξης.

περισσότερα...
26-3-2015 id:2311

"Η ομάδα φοιτητών του ΟΠΑ "Comboclick" έλαβε το 1ο βραβείο στον διαγωνισμό INNOVATHENS"

Η ομάδα Comboclick των Σπύρου Σαφρά και Φωτεινής Καρινιωτάκη ? Ταλιάνη, φοιτητών του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΟΠΑ, έλαβε το 1ο Βραβείο στον διαγωνισμό φοιτητικών επιχειρηματικών ιδεών που διοργάνωσε ο κόμβος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων INNOVATHENS σε συνεργασία με τις Μονάδες Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜοΚΕ) των Πανεπιστημίων της Αθήνας.

περισσότερα...
19-1-2015 id:2265

"Διαδικτυακή παρέμβαση φοιτητών ΟΠΑ για τον εθισμό στα τυχερά παιχνίδια"

Μια μικρή «θύελλα» προκάλεσε στο Διαδίκτυο ταινία μικρού μήκους που έφτιαξαν φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι με την καθοδήγηση της Καθηγήτριας τους, προσεγγίζουν με καλλιτεχνική ματιά το πρόβλημα του εθισμού στον τζόγο και των παρενεργειών του.

περισσότερα...
11-12-2014 id:2237

""10ο Internet & E-Business Innovation Forum" από το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν (ELTRUN) του ΟΠΑ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πληροφορικής της ΕΕΔΕ (4/12/2014)"

"10ο Internet & E-Business Innovation Forum" από το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν (ELTRUN) του ΟΠΑ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πληροφορικής της ΕΕΔΕ (4/12/2014)

περισσότερα...
17-10-2014 id:2192

"Ολοκλήρωση 4ου Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας ΟΠΑ"

Ολοκλήρωση 4ου Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας ΟΠΑ

περισσότερα...
16-10-2014 id:2190

"Επιτυχής διεξαγωγή του σεμιναρίου διαπραγματεύσεων στο Ηράκλειο της Κρήτης από το Diploma In Negotiations του ΟΠΑ"

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Diploma In Negotiations (DIN), πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014 το βιωματικό σεμινάριο Διαπραγματεύσεων & Διαχείρισης Συγκρούσεων στον Συνεδριακό Χώρο της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας στο Ηράκλειο της Κρήτης.

περισσότερα...
29-8-2014 id:2140

"Ίδρυση Ομίλου Κινητικότητας ΟΠΑ με ΕΜΠ, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+ "

Το ΟΠΑ έλαβε, έπειτα από υποβολή αίτησης προς το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, την Πιστοποίηση Ομίλου Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης για δραστηριότητες Κινητικότητας. Η αίτηση αξιολογήθηκε επιτυχώς σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά κριτήρια επιλογής του προγράμματος Erasmus+ από εξωτερικούς ανεξάρτητους αξιολογητές.

περισσότερα...
18-7-2014 id:2130

"Συνεργασία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας στο πλαίσιο της ενθάρρυνσης και ανάπτυξης της νεανικής επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας"

Στο πλαίσιο των δράσεων ενθάρρυνσης και ανάπτυξης της νεανικής επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών συνεργάζεται με την Εθνική Τράπεζα για τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τον προγραμματισμό σχετικών συνεργιών.

περισσότερα...
25-6-2014 id:2103

"Η ομάδα "THE ILLUSIONISTS" κατακτά το PEOPLE'S CHOICE AWARD στον παγκόσμιο διαγωνισμό marketing, L'Oreal Brandstorm 2014 "

Η ομάδα των τριών φοιτητών του Πανεπιστημίου μας αποτελούμενη από τους Σοφία Βαλάρη και Μαριλένα Κρασάκη του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας και Σωκράτη Χαρίση του Τμήματος Πληροφορικής κατέκτησε την κορυφή στον παγκόσμιο διαγωνισμό marketing, L'Oreal Brandstorm 2014.

περισσότερα...
25-6-2014 id:2102

"Βραβεία Φοιτητικού Διαγωνισμού economia"

Για 20η συνεχή χρονιά, απονεμήθηκαν τα βραβεία του Φοιτητικού Διαγωνισμού του Ομίλου Economia, που φέτος για θέμα είχε "Ανταγωνιστικότητα και Ελληνική Οικονομία".

περισσότερα...
24-6-2014 id:2100

"Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 7ου Συνεδρίου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού"

Οι 230 σύνεδροι, στελέχη διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και πανεπιστημιακοί, προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, αλλά και διδακτορικοί φοιτητές πολλών πανεπιστημίων, παρακολούθησαν παρουσιάσεις και συμμετείχαν σε workshops με θέμα τις πρακτικές λύσεις της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού απέναντι σε κρίσιμα ζητήματα, όπως η διατήρηση και η παρακίνηση, η αντιμετώπιση των οργανωσιακών αλλαγών, η προσέλκυση και η επιλογή, καθώς και η εταιρική κοινωνική ευθύνη.

περισσότερα...
3-6-2014 id:2078

"Το ΟΠΑ Ερευνά 2014: δύο χιλιάδες (2000) μαθητές παρακολούθησαν παρουσιάσεις επιστημονικής έρευνας του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών"

Για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα "Το ΟΠΑ Ερευνά" στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, που έχει σαν σκοπό τόσο τη γνωριμία με την Έρευνα στο ΟΠΑ όσο και την καλλιέργεια στους νέους της αγάπης για τα Οικονομικά, τη Διοίκηση, την Πληροφορική και τη Στατιστική, τα γνωστικά αντικείμενα δηλαδή τα οποία θεραπεύει το Πανεπιστήμιο.

περισσότερα...
3-6-2014 id:2077

"11ο Φοιτητικό Συνέδριο Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας "Καινοτομία και Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα""

Για 11η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Μαΐου 2014 το Φοιτητικό Συνέδριο Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας. To φετινό συνέδριο έφερε τον τίτλο "Καινοτομία και Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα" και πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων.

περισσότερα...
22-5-2014 id:2064

"Αποτελέσματα 5ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού "Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας" (Ennovation Junior) που οργάνωσε το Τμήμα ΔΕΤ του ΟΠΑ "

Σε ειδική εκδήλωση που οργανώθηκε στο πλαίσιο του Ετήσιου Φοιτητικού Συνεδρίου του Tμήματος ΔΕΤ του ΟΠΑ στις 13 Μαΐου 2014, απονεμήθηκαν τα φετινά βραβεία του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού "Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας - Ennovation Junior" για μαθητές Λυκείου. Στους νικητές δόθηκε υποτροφία παρακολούθησης για το Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (YES) που διοργανώνει το Τμήμα ΔΕΤ (http://yes.aueb.gr) από 3 έως 17 Ιουλίου 2014.

περισσότερα...
7-5-2014 id:2041

"Επίσκεψη των Πρυτάνεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας"

Οι Πρυτάνεις του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων επισκέφτηκαν σήμερα, Τετάρτη 7 Μαΐου 2014, και ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το θέμα της διαθεσιμότητας των Διοικητικών Υπαλλήλων των Ιδρυμάτων τους, αφού δεν κατέστη δυνατή συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, παρά το ανάλογο αίτημα που έχει υποβληθεί κατ? επανάληψη εδώ και πολύ καιρό.

περισσότερα...
14-4-2014 id:2024

"Εκδήλωση με θέμα: "Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών" (9/4/2014)"

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) διοργάνωσε εκδήλωση την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014, στο Park Hotel με θέμα "Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών". Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση της ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας για όλες τις προσπάθειες ενίσχυσης και προώθησης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

περισσότερα...
6-12-2013 id:1890

"Απονομή Βραβείων του 6ου Φοιτητικού Διαγωνισμού Ennovation 2013"

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Eurobank, διοργάνωσαν την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του προγράμματος egg - enter·grow·go, εκδήλωση για την Ψηφιακή Καινοτομία κι Επιχειρηματικότητα για την ενημέρωση και εκπαίδευση νέων επιχειρηματιών στην έναρξη και λειτουργία νέας επιχείρησης. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε, επίσης, η απονομή των βραβείων του 6ου Φοιτητικού Διαγωνισμού Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας για το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν, Ennovation 2013.

περισσότερα...
30-5-2013 id:1740

"10ο Φοιτητικό Συνέδριο Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΦΣΔΕΤ) (16/5/2013)"

Για δέκατη συνεχή χρονιά, το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΟΠΑ διοργανώνει το Φοιτητικό Συνέδριο Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΦΣΔΕΤ)

περισσότερα...
28-12-2012 id:1589

"Διάλογος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη & Αξιολόγηση της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας"

Ο Ανοιχτός Διάλογος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Υπεύθυνη επιχειρηματικότητα που αναπτύσσεται στα πλαίσια του θεσμού «BRAVO», ολοκληρώθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2012 με μια πανηγυρική εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης. Εταιρείες που ηγούνται της Επιχειρηματικής Υπευθυνότητας και της Βιώσιμης Ανάπτυξης στη χώρα μας κλήθηκαν να απαντήσουν στο κατά πόσο η Βιωσιμότητα μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για την Ελλάδα.

περισσότερα...
13-12-2012 id:1575

"Απολογιστικό Δελτίο Τύπου επετειακής εκδήλωσης 20 Χρόνια Τμήμα "Μάρκετινγκ & Επικοινωνία" Εκπαίδευση, Έρευνα, Συμμετοχή"

Με μεγάλη προσέλευση, χαρά και συγκίνηση το Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών γιόρτασε τα 20 χρόνια λειτουργίας του διοργανώνοντας επετειακή εσπερίδα σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο στην αίθουσα Αντωνιάδου του Οικονομικού τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012.

περισσότερα...
3-12-2012 id:1559

"Διοργάνωση Συνεδρίου SEEP Athens 2012 από τον Σύλλογο Φοιτητών Erasmus του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (22-26.11.12)"

O Σύλλογος Φοιτητών Erasmus του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργάνωσε με επιτυχία το Συνέδριο "South Eastern European Platform - SEEP Athens 2012" στους χώρους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών από 22 - 26 Νοεμβρίου 2012.

περισσότερα...
10-10-2012 id:1493

"Συμμετοχή Ρητορικού Ομίλου ΟΠΑ στο πολιτιστικό φεστιβάλ Lembessiart 2012 (6-7/10/2012)"

Ο Ρητορικός Όμιλος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετείχε στο πολιτιστικό φεστιβάλ Lembessiart 2012, το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012, με δύο αγώνες επίδειξης debate με θέματα αμφιλεγόμενα πάνω στην τέχνη.

περισσότερα...
23-5-2012 id:1388

"Ημερίδα "Οι εξελίξεις στα γνωστικά αντικείμενα στις Επιστήμες της Οικονομίας, του Management και της Πληροφορικής""

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του ΟΠΑ, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Μαΐου 2012, ημερίδα με τίτλο "Οι εξελίξεις στα γνωστικά αντικείμενα στις Επιστήμες της Οικονομίας, του Management και της Πληροφορικής".

περισσότερα...
9-1-2012 id:1247

"3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Debate ΟΠΑ"

Στις 10 και 11 Δεκεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Debate του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

περισσότερα...
6-7-2011 id:1121

"Διεθνές Συνέδριο του ΟΠΑ σε συνεργασία με το UIBE του Πεκίνου με θέμα: "LEADERSHIP AND MANAGEMENT IN A CHANGING WORLD: LESSONS FROM ANCIENT EAST AND WEST PHILOSOPHY""

Το ΟΠΑ σε συνεργασία με το UIBE του Πεκίνου διοργάνωσε το Διεθνές Συνέδριο με θέμα "Leadership and Management in a Changing World: Lessons from Ancient East and West Philosophy" στις 12-14 Ιουνίου 2011 στην Αθήνα, με τη συμβολή και του Ινστιτούτου Κομφούκιος Αθηνών που εδρεύει στο ΟΠΑ.

περισσότερα...
17-3-2011 id:1034

"Πράσινο Μάρκετινγκ: Οι Περιβαλλοντικές Διαστάσεις του Μάρκετινγκ στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης"

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία την Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011, στο αμφιθέατρο Άγγελος Γουλανδρής του Κέντρου ΓΑΙΑ, η εκδήλωση του Ερευνητικού Εργαστηρίου Μάρκετινγκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (The Athens Laboratory of Research in Marketing - A.LA.R.M.) και του Κέντρο Αειφορίας (CSE)

περισσότερα...
15-3-2011 id:1031

"Εκδρομή του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Πλήρους Φοίτησης στο Μάρκετινγκ & Επικοινωνία με Νέες Τεχνολογίες στην Αόστα (Ιταλία)"

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η πρώτη εκπαιδευτική εκδρομή που διοργάνωσε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Πλήρους Φοίτησης στο Μάρκετινγκ & Επικοινωνία με Νέες Τεχνολογίες (7-12/2/2011)

περισσότερα...
23-7-2010 id:870

"1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΩΛΗΣΕΩΝ: "Ο Ρόλος των Πωλήσεων σε Περίοδο Κρίσης""

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 9 Ιουνίου 2010, στο Καζίνο Λουτρακίου, το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πωλήσεων με θέμα "Ο Ρόλος των Πωλήσεων σε Περίοδο Κρίσης".

περισσότερα...
24-5-2010 id:842

"1ο Μονοήμερο Τουρνουά Επιχειρηματολογίας ΟΠΑ"

Το Σάββατο 22 Μαΐου 2010, ο Ρητορικός Όμιλος ΟΠΑ πραγματοποίησε το 1ο Μονοήμερο Τουρνουά Επιχειρηματολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

περισσότερα...
20-4-2010 id:798

"Διακρίσεις του Ρητορικού Ομίλου ΟΠΑ στο 5ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιχειρηματολογίας ΑΠΘ"

Ο Ρητορικός Όμιλος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετείχε με 6 ομάδες στο 5ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιχειρηματολογίας ΑΠΘ που πραγματοποιήθηκε στις 27 και 28 Μαρτίου 2010 στη Θεσσαλονίκη.

περισσότερα...
17-12-2009 id:701

"2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιχειρηματολογίας ΟΠΑ"

Στις 28 και 29 Νοεμβρίου 2009 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιχειρηματολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είκοσι τέσσερις (24) ομάδες από πανεπιστημιακούς ομίλους της χώρας συναγωνίστηκαν σε 5 συναρπαστικούς προκριματικούς αγώνες προσπαθώντας να βελτιώσουν τις ικανότητές τους και να προκριθούν στον Ημιτελικό και Τελικό γύρο.

περισσότερα...
9-10-2009 id:592

"Επίσημη Εκδήλωση Έναρξης Λειτουργίας του Business Confucius Institute στην Ελλάδα με έδρα το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών"

Tην Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια πραγματοποιήθηκε η επίσημη εκδήλωση Έναρξης Λειτουργίας του Business Confucius Institute στην Ελλάδα με έδρα το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

περισσότερα...
13-5-2009 id:495

"Κοινωνική Προσφορά ΟΠΑ: Δωρεάν Σεμινάρια σε Άνεργους Πτυχιούχους και Στελέχη Μικρών Επιχειρήσεων"

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην προσφορά των ανώτατων εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στη χώρα. Με ευαισθησία απέναντι στα σύγχρονα κοινωνικοοικονομικά δεδομένα, αναλαμβάνει συνεργασίες με συλλογικούς φορείς για τη διοργάνωση σεμιναρίων, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, σε άνεργους πτυχιούχους και στελέχη μικρών επιχειρήσεων.

περισσότερα...
21-11-2008 id:362

"Tο Athens MBA πάει στο Dubai"

Ομάδα 12 τελειοφοίτων φοιτητών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Athens MBA φιλοξενήθηκε στο Dubai των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων από την κατασκευαστική εταιρία ARCHIRODON NV κατά την περίοδο 31 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου 2008.

περισσότερα...
24-7-2008 id:255

"Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) διοργάνωσαν το 17ο Ετήσιο Συνέδριο της European Financial Management Association (EFMA) στην Αθήνα από 25 έως 28 Ιουνίου 2008"

Η διεθνής κρίση στις χρηματοπιστωτικές αγορές και η πρόκληση της αποτελεσματικής διαχείρισης κινδύνων από τους επαγγελματίες της αγοράς βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο των εργασιών του 17ο Ετήσιου Συνεδρίου της European Financial Management Association (EFMA). Το Συνέδριο, οι εργασίες του οποίου έλαβαν φέτος χώρα με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα από 25 έως 28 Ιουνίου 2008, διοργανώθηκε υπό την ακαδημαϊκή αιγίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), με τη συμμετοχή άνω των 400 συνέδρων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

περισσότερα...
23-7-2008 id:254

"Το πρώτο Ινστιτούτο Κομφούκιος στην Ελλάδα ιδρύεται στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών"

Η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με απόφασή της (5η Συνεδρίαση Συγκλήτου, 13/3/2008) ενέκρινε τη συμφωνία για την ίδρυση του Business Confucius Institute in Athens, το οποίο θα εδρεύει στο ΟΠΑ. Το Business Confucius Institute in Athens θα είναι το πρώτο Ινστιτούτο Κομφούκιος στην Ελλάδα και στόχος του θα είναι η διάδοση της κινεζικής γλώσσας και του πολιτισμού, καθώς και η ανάπτυξη εκπαιδευτικών και ερευνητικών συνεργασιών με πανεπιστήμια της Κίνας, με έμφαση στις οικονομικές επιστήμες και τη διοίκηση επιχειρήσεων.

περισσότερα...
4-2-2008 id:93

"Έκδοση βιβλίου με θέμα τις γυναίκες στη διοίκηση των επιχειρήσεων."

Πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια πανεπιστημιακών από πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας αλλά και ανθρώπων της αγοράς στη διερεύνηση θεμάτων όπως η γυάλινη οροφή, το στυλ ηγεσίας και μάνατζμεντ, η ισότητα ευκαιριών στην αγορά εργασίας.

περισσότερα...